10.6 C
Koprivnica
Subota, 25. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
BOŽIĆNO ČUDO

Autor Koprivka probudio se iz inducirane kome nakon strujnog udara od 110 kilovolti: Spasio me kišobran, mijenjam život iz korijena, ali od ribičije ne odustajem
A

Bilo je grdo, imao sam sreću. Znam svaki detalj. Bilo nas je 10-ak, imali smo završno predbožićno druženje. Htjeli smo peći jeger i loviti ribe, a s obzirom na to da je padala kiša, imali smo kišobrane. Nisam vidio da sam preblizu dalekovoda i kad sam digao štap, zakvačio sam ga, kaže Dolenec

Ne propustite

Koprivnički umjetnik Branimir Dolenec pred desetak je dana teško stradao prilikom ribolova u okolici Ludbrega. Ovaj zaljubljenik u ribolov tog je dana neoprezno zabacio štap dugačak 13 metara i njime zahvatio električni dalekovod jačine 110 kilovolti. Tragedija koja ga je zadesila nanijela mu je velike opekline, a prognoze liječnika nisu išle u dobrom smjeru.

Obitelj, prijatelji i znanci ostali su u šoku i nevjerici i nisu mogli vjerovati kakva je nesreća snašla ovog poznatog Koprivničanca. Usprkos groznim pričama koje su iz zagrebačke bolnice Sestara milosrdnica stizale danima, dogodilo se čudo.

Velika sreća osmjehnula se autoru slikovnica o Koprivku, koji je baš poput njegovog glavnog lika, zamalo završio u crnoj rupi, no neopisivim čudom, uspio se probuditi iz inducirane kome i 10 dana nakon strujnog udara od 110 kilovolti, normalno funkcionira.

Užasne opekline kroz tijelo

Istina, Dolenec se još uvijek nalazi u bolnici na odjelu za opekline, gdje će provesti još nekoliko dana, no kako nam je objasnio u telefonskom pozivu, sjeća se svega što se desilo toga dana.

–  Bilo je grdo, ali imao sam sreću. Znam svaki detalj. Bilo nas je 10-ak, imali smo završno predbožićno druženje. Htjeli smo peći jeger i loviti ribe, a s obzirom na to da je padala kiša, imali smo kišobrane. Nisam vidio da sam preblizu dalekovoda i kad sam digao štap, zakvačio sam dalekovod od 110 kilovolti. To je užas. Da nije bilo kišobrana, mene ne bi bilo, kišobran je preuzeo provod struje prema van. Srećom, imao sam profesionalnu i vrhunsku opremu, da nije toga bilo, ne bi ni mene više bilo – ispričao nam je.

Iako je od udara prošlo deset dana, Branimir se odlično oporavlja, a s veseljem nam je prenio riječi doktorice koja mu je priopćila da bi krajem drugog tjedna mogao ići doma.

– To su bile užasne opekline kroz tijelo, računajte kaj znači 110 kilovolti, ove lampice za bor su 12 volti, ako su vas ikad lupile, onda možete znati razliku. Svjestan sam bio svega, dečki iz Ludbrega su me vozili do Koprivnice, poslije toga mi se gubi svijest, dalje ne znam što mi se događalo, ali je moja žena bila silna, svaki dan je bila kraj mene – veli Dolenec te dodaje kako 90 posto ribiča umire od strujnog udara u dodiru s kablom ili gromom.

Nastavit će s ribičijom

– Prognoze su bile grozne, no valjda sam ja neka posebna vrsta. Ima nešto u mojoj konstituciji tijela, imao sam 120 kila, sad sam izgubio u par dana 10 kilograma, da nisam toliki, pitanje što bi bilo od mene – veli nam i otkriva što će prvo napraviti kad dođe doma iz bolnice.

– Mijenjam život iz korijena, shvatio sam da sam takav bedak, jer imam nešto što nema nitko, imam Koprivka koji je svjetski proizvod. Sad ću cijelu energiju usmjeriti na njega, jer ne rodiš se tri put u životu, a ja sam se rodio, ovaj put sam se dvaput rodio. Koprivko je izašao iz crne rupe, mislim da je to najbliže rečeno – pojasnio je Dolenec, koji će prije nego napravi veliku feštu za svoje prijatelje nekoliko dana posvetiti supruzi koja je sada, kad se probudio, napokon odahnula.

– Nastavit ću i s ribičijom, ali moram biti puno oprezniji – rekao nam je na kraju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

tu se nikad ne spava

Ulica Bajer ponovno na meti zločinaca, policija traži drznika koji se ‘sukobio’ s ulaznim vratima jedne kuće

Netko je u protekla četiri dana imao posla s vratima tuđe kuće i očito želju da ih uništi. Kako javljaju...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti