25.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Doza nadahnuća

Birajte sadržaje koji utječu na vaše raspoloženje
B

Ne propustite

Svakodnevno smo izloženi velikom broju informacija te smo stoga skloni sve njih uzimati kao mjerodavne. Često nam neki napisi bombastične vijesti, događaji iz okoline ili slučajni razgovori skrenu misli, zaokupe nas u potpunosti, i svoj fokus i svoju energiju usmjeravamo na neke tuđe priče koje nemaju veze s nama.

Neki dan sam čula na radiju oglas u kojem mladi bračni par traži dadilju svom dvotjednom djetetu i to od 23 do 07 sati. Oglas je izazvao toliko burnih reakcija kod ljudi, koji su svojim komentarima branili roditeljstvo, svoje stavove i toliko su ljutnje iznosili na neki natpis u novinama koji nema nikakve veze sa njima.

Također, ima jako puno vozača koji pažnju usmjeravaju samo na vožnju drugih, da ni nemaju vremena uživati u vlastitoj, i vozeći toliko se ljute, nerviraju, psuju da kad ujutro stignu na posao već su pola radne energije izgubili. Po meni još banalniji primjer je nerviranje oko vremena. Sutra će opet padati kiša, a ja ne volim kišu i to je tako tmurno i pospano. Kad je pak cijeli dan sunčan onda jaučemo tko će izdržao tu vrućinu, ili groznu maglu, samo nam je još ona trebala.

Toliko svoje energije prosipamo na tako nebitne stvari koje nam se serviraju, a mi o njima ne stignemo ni promisliti, već se automatski ulovimo s njima u koštac. Ljudi ne shvaćaju da na taj način gube, osim energije, i zdravlje. Brinu se i nerviraju oko stvari na koje sami po sebi nemaju nikakav utjecaj. Svojim mislima u sebi stvaraju negativne emocije, ljutnje bijesa, frustracije, nezadovoljstva te se to kasnije očituje na njihovom raspoloženu, na njihovom ponašanju, na učinkovitosti i u konačnici na zdravlju.

Jedan od najboljih perioda u mom životu je bilo kad nisam gledala televiziju, slušala radio ni čitala novine. To mi je omogućilo da mi u život ne ulaze informacije koje me opterećuju. To je jedna velika sloboda. No svatko od nas može birati sadržaje, može birati kako reagirati na pojedine sadržaje, svatko može postati svjestan na što troši svoje vrijeme i energiju.

Možemo promijeniti radiopostaju, preskočiti kanal, isključiti se iz rasprave i potražiti svoju omiljenu pjesmu, pročitati tri rečenice iz knjige, nazvati dragu osobu, pogledati smiješni video ili jednostavno izaći u šetnju. Tko zna, možda zavolite kišu ili upijete energiju sunca ili vam miris magle postane neodoljiv. Birajte misli i sadržaje koji vam dižu i daju energiju, koji popravljaju vaše raspoloženje od kojih se osjećate dobro. I raspoloženja su stvar izbora.

Oslobodite svoj potpuni potencijal
MEDITIRAJMO ZAJEDNO
Energetske vježbe, meditacija, vježbe disanja i vođene meditacije.
Svakog utorka i četvrtka u 20 sati, Oružanska 23, Koprivnica
Informacije i prijave na  mob. 099 194 2378
Ostale mogućnosti individualne konzultacije (tehnike i metode za brži osobni rast) kao i meditacije prilagođene samo vama.   

Kristi Blažek, promotor života

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno u Brodiću

FOTO Okupili se na svetoj misi i blagoslovu vozača bicikala, motora i automobila

Kapelica svetog Vida u Brodiću, mjestu u općini Ferdinandovac, danas je vrvjela životom. Mnoštvo vjernika, znatiželjnika, vozača bicikala, motora i...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×