15.4 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Doza nadahnuća

Koliko smo zahvalni?
K

Ne propustite

Moć zahvalnosti ljudi su propovijedali u svim religijama i kulturama, domorodačkim plemenima. I Isus je prije nego što je stvorio čudo izrekao zahvalu. Možda danas u našem vremenu tehnologije i brzine nemamo vremena za zahvale i sve shvaćamo zdravo za gotovo. No u ovo blagdansko vrijeme darivanja možda se u nama pojavi osjećaj zahvalnosti. Ne mislim pri tome samo na to da se zahvalite na poklonima pod borom.

Tu je onaj stari običaj zahvale prije jela za hranu, jer hrana je od nekud i došla na naš stol. Koliki je njen put do polja do naših usta na njoj moramo biti zahvalni. Nikad ne razmišljamo ni ne sjetimo se biti zahvalni na našem tijelu, na našim rukama i nogama koje nam služe, na vidu, sluhu i njuhu, ni našim unutarnjim organima koji su tu za nas. Sjetite li se zahvaliti na svim televizorima, automobilima, hladnjacima, kompjuterima i mobitelima svoj tehnologiji koja nam olakšava život. Zahvala za prirodne pojave sunce i kišu i snijeg, zahvala za postojanje vode, stabala, životinja jer sve to postoji i ima svoju svrhu u našem životu. Zahvala na svom novcu koji smo u životu dobili i zaradili.

Koliko ste zahvalni na ljudima koji su svakodnevno u vašem životu, na njihovom postojanju, na njihovoj ljubavi, podršci, prijateljstvu. Zahvalnost je izuzetno korisna zato što nas podsjeća na sve ono što imamo i automatski zaboravljamo ono što nemamo, potiče u nama ljubav, prisutnost u sadašnjem trenutku. I zahvalnost se može naučiti i vježbati ako svaki dan, nađete deset stvari na kojima možete biti zahvalni. Nakon nekog vremena to vam uđe u naviku i mijenja vam se kvaliteta života na bolje. Prvo moramo biti svjesni onoga što imamo i biti zahvalni na tome, da bi mogli davati i primati.

Eto, i ja bih se htjela zahvaliti, prvo svojim najbližima koji me vole, podržavaju, kritiziraju i koji su uvijek tu sa mnom i za mene. Hvala mojim dragim prijateljicama i svim drugima frendicama i frendovima za koje znam da su tu negdje i da mogu računati na njih. Hvala mojoj urednici i cijeloj redakciji. I naravno, velika hvala svim mojim čitateljima, bilo da me prate redovito ili samo usput ‘preletite’ po retcima. Svima vama koji ste mi izrazili zahvalnost i podršku, koje sam inspirirala, razveselila i motivirala, hvala vam i od srca vam želim blagoslovljen Božić puno zdravlja, veselja, mira i ljubavi.

Oslobodite svoj potpuni potencijal
MEDITIRAJMO ZAJEDNO
Energetske vježbe, meditacija, vježbe disanja i vođene meditacije.
Svakog utorka i četvrtka u 20 sati, Oružanska 23, Koprivnica
Informacije i prijave na  mob. 099 194 2378
Ostale mogućnosti individualne konzultacije (tehnike i metode za brži osobni rast) kao i meditacije prilagođene samo vama.   

Kristi Blažek, promotor života

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×