Koprivnica kakvu zaslužujemo

Bosanac poziva da se kazni gradska vlast zbog nesazivanja sjednice Gradskog vijeća, Gošek: Zakonski rok ne odnosi se na nas

Bosanac tvrdi kako je Gošek u protekla tri mjeseca dobio 15.000 kuna, a nije sazvao sjednicu Gradskog vijeća kako zakon nalaže.

15:30h
0
Bosanac želi kazniti Gošeka // Foto: Matija Gudlin

Građanska inicijativa Koprivnica kakvu zaslužujemo sazvala je danas konferenciju za novinare ispred vrata Grada kako bi upozorila na, prema njenim tvrdnjama, nezakonito ponašanje predsjednika Gradskog vijeća Zorana Gošeka te činjenicu da od 6. prosinca prošle godine nije sazvana sjednica Gradskog vijeća, iako zakonski rok od tri mjeseca to nalaže.


– U protekle četiri godine, prilikom održavanja sjednica Gradskog vijeća bili smo svjedoci mnogih ispada totalitarne naravi predsjednika Vijeća. Nesazivanjem sjednice u zakonskim rokovima Gošek je suspendirao jedan stup diobe vlasti te uveo svojevrsni oblik diktature. On ne poštuje proceduru koja je temelj demokracije te tako narušava diobu vlasti u Koprivnici – rekao je Siniša Bosanac u svojem govoru.

Iznio je stav kako gradska vlast izbjegavanjem sazivanja sjednica u predizborno vrijeme, pokušava izbjeći postavljanje neugodnih pitanja te istaknuo kako javnost, ipak, želi odgovore.

– Nikoga, dakle, ne čude ovakvi postupci gospode Gošeka i Jakšića, no iznenađuje nas ponašanje takozvane oporbe u Gradskom vijeću koja bi morala biti glasna u situacijama kad se onemogućava njeno političko djelovanje, a to su sjednice Vijeća – izjavio je Bosanac, začuđen što se nitko od oporbe nije oglasio.

Stav građanske inicijative jest kako je ovo bjelodani dokaz da u Koprivnici ne postoji prava oporba vladajućoj kasti koja je u cijelosti odmaknuta i nesvjesna problema građana.

Nino Hat // Foto: Matija Gudlin

Stoga, predstavnici Koprivnice kakvu zaslužujemo podnijeli su prijavu o kršenju zakonske regulative i zatražili raspuštanje Gradskog vijeća.

– Iskreno se nadamo da će u svibnju građani dobro razmisliti tko je dotad upravljao njihovim novcima i na kakav način, te neće dati povjerenje ovakvima koji nisu u stanju sazvati sjednicu Gradskog vijeća u zakonskom roku – upute su pripadnika građanske inicijative.

Bosanac je zaključio tvrdnjom kako je Gošek u protekla tri mjeseca dobio 15.000 kuna, a nije sazvao sjednicu Gradskog vijeća kako zakon nalaže.

Na to se član inicijative Nino Hat nadovezao svjedočenjima svakidašnjim odlascima mladih i cijelih obitelji iz Koprivnice.

– Dok oni odlaze, gospoda na vlasti nisu sposobna odraditi ono što su obvezni prema zakonskim okvirima te se pitamo dokad će Koprivničanci tolerirati takvo ponašanje i hoće li ono biti kažnjeno na idućim lokalnim izborima – rekao je Hat.

Inicijativa Koprivnica kakvu zaslužujemo // Foto: Matija Gudlin

Odgovor Gošeka na konferenciju Inicijative prvo je bilo i samo iznenađenje kako nije ništa znao o tome, a potom je razjasnio situaciju.

– To što Bosanac govori nema veze s istinom. Zakonski rok od tri mjeseca ne odnosi se na nas. To je za one koji nemaju većinu u gradskom vijeću pa teško sazivaju sjednicu, a mi tu većinu imamo i nemamo problema sa sazivom.

Zoran Gošek (SDP) // Foto: Arhiva

Osim toga, mi danas sa sazivom izlazimo van kako se sad nakupilo već dovoljno točaka dnevnog reda – riječi su predsjednika Gradskog vijeća.

Njegovo je mišljenje kako je ova pressica predstava u službi predizborne kampanje.

čitam...