PROBAJ, VRATI, ZAMIJENI

Capak o tome kako kupiti odjeću, a da je kupac ne isproba: Jedini način je da se prodaje zapakirana

Objasnio je što se ne smatra bliskim kontaktom u kontekstu odlaska u ugostiteljske objekte.

19:24h
0
Ilustracija // Foto: ingimage

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak gostovao je u RTL-u Danas. Uzevši u obzir danas objavljeni plan popuštanja mjera koje su nastupile zbog epidemije koronavirusa, Capak je kazao kako je epidemiološki neprihvatljivo da jedna osoba u trgovini isprobava određeni odjevni predmet nakon što je isto učinio netko za koga ne zna je li inficiran.

– Moramo smisliti funkcioniranje tako da prodaju robu, ali da se rizik svede na nulu. To će biti moguće jedino na način da se prodaje isključivo zapakirana roba, imate mogućnost da je kod kuće probate i vratite, ako vam odgovara, ili na neki drugi način zamijenite – rekao je epidemiolog.

Objasnio je što se ne smatra bliskim kontaktom u kontekstu odlaska u ugostiteljske objekte.

– Ako vam na određenu udaljenost od jedan ili više od jednog metra dođe ugostitelj i s vama ne komunicira duže od par sekundi dok vam ne preda to što ste naručili, to se ne smatra bliskim kontaktom, i tako se koronavirus ne prenosi. Ne treba razmišljati na način da će biti tone pleksiglasa po ugostiteljskim objektima nego treba razmišljati da treba funkcionirati naučiti, živjeti, raditi s tim da se održava socijalna distanca – tvrdi Capak.

Dodajmo kako je rekao da zasad nema informacija dokad će se održavati uobičajene konferencije za novinare u 14 sati.

Krunoslav Capak, Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo // Screenshot index.hr
Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo // Screenshot index.hr

čitam...