ZDRAVSTVO

Covid-potvrda ili drugi dokaz neće biti potrebni kod pružanja hitne medicinske pomoći

Neće se tražiti u svim djelatnostima na primarnoj razini zdravstvene zaštite, kao ni u bolničkoj i specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti kod pregleda, planiranih i drugih boravaka u dnevnoj bolnici i dijagnostičkih i terapijskih postupaka koji ne generiraju aerosol.

14:46h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je danas kako će se državni službenici testirati na trima lokacijama, o čemu smo pisali ovdje. Objavili su kada se od pacijenata u zdravstvu neće tražiti EU digitalna covid-potvrda ili drugi dokaz, što je u skladu s uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Prvi primjer jest ako bi odgađanje prijema narušilo zdravstveno stanje. Tada će se pacijenti zaprimiti, izolirati, testirati te će im se u slučaju pozitivnog nalaza pružiti odgovarajuća zdravstvena skrb u izolaciji.

Nadalje, neće se tražiti u svim djelatnostima na primarnoj razini zdravstvene zaštite, kao ni u bolničkoj i specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti kod pregleda, planiranih i
drugih boravaka u dnevnoj bolnici i dijagnostičkih i terapijskih postupaka koji ne generiraju aerosol. Isto vrijedi kod pružanja hitne medicinske pomoći te kod pružanja zdravstvene skrbi zbog sumnje na COVID-19 ili zbog potvrđene bolesti COVID-19