16.5 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
osuđen je

Ivica (34) u selu pored Sokolovca prijetio bivšoj supruzi: Ako nećeš spavati sa mnom i dati mi pi… poslat ću ti mafiju i likvidirati muža dugom devetkom
I

Imaju dvoje djece koji su udomljeni nakon razvoda braka, a Ivica se očito ne može pomiriti da ga je Mirsada ostavila pa je i ranije kažnjavan zbog prijetnji

Ne propustite

Ivica (34) iz Velikog Botinovca, sela u sklopu općine Sokolovac, na općinskom sudu u Koprivnici proglašen je krivim da je krajem studenog 2020. godine skrivio dva kaznena djela protiv osobne slobode. Naime, bliskoj osobi je prijetio da će je ubiti, baš kao i njezinog partnera. Ta bliska osoba je, inače, Mirsada, bivša Ivičina supruga.

Očito iznerviran činjenicom da ga je ostavila i pronašla drugog, Ivica je u tri dana nekoliko puta nazvao Mirsadu na mobitel i bio prilično nekulturan prema njoj. Prvi put joj je rekao „Moraš sa mnom spavati, ako ne budeš, vidla buš kaj ti se bu dogodilo, kaj ti slijedi ku…”. Dva dana kasnije zvao ju je dvaput. Prvi put ju je pitao je li razmislila o njegovoj ‘ponudi’. “Jesi li donijela odluku dal ćeš spavati sa mnom? Ako nećeš, vidla buš kaj ti se bu dogodilo, a i muža ti bum rešil s dugom devetkom“, poručio joj je. Te večeri uputio je još jedan poziv na mobitel i zaprijetio ubojstvom. „Poslal ti bum mafiju, likvidirat ću ti supruga ako ne pristaneš na odnos sa mnom, vidla buš kaj te slijedi uskoro ako ne pristaneš, ili budeš dala pi… ili budem napravil kaj sam već odavno trebal, vidla buš kaj se bude dogodilo, nikad ne bum odustal od svojih namjera“, oštar je bio Ivica.

Te riječi Mirsadu su uznemirile i izazvale strah za život, nakon čega je kontaktirala policiju. Podignuta je optužnica protiv Ivice, a na raspravi na sudu, održanoj ove godine u srpnju, izjavio je da nije kriv i branio se šutnjom pa je reproducirana njegova izjava od 17. studenog 2020. godine.

Ranije već osuđivan zbog prijetnji Mirsadi

Tada je prepričao da ga je Mirsada zvala da joj kupi bon za mobitel, što je on i učinio, jer joj je i inače znao pomagati, baš kao i njihovoj malodobnoj djeci, koja su udomljena nakon razvoda braka. Ipak, rekao je tada da joj više ne želi pomagati, čak ni kontaktirati s njom, jer ga je ona već dvaput prijavila za kazneno djelo prijetnje. Zaključio je da ga se bivša žena ne boji, već da ga namjerno lažno tereti.

Međutim, njegov iskaz se ne slaže s onim što je rekla Mirsada i sadašnji joj suprug Miroslav, koji je bio svjedok. Na temelju toga, ali i razne dokumentacije, na sudu nisu prihvatili Ivičinu obranu, jer je utvrđeno da ju je učestalo nazivao mjesecima. Također, Ivica je ranije bio pravomoćno kažnjavan i osuđivan i to upravo zbog prijetnji upućenih Mirsadi pa su na sudu zaključili da je imao motiva za inkriminiranim ponašanjem, jer se očigledno nije pomirio s raskidom braka.

Ustvrdili su da je počinio dva kaznena djela i za svako je dobio po osam mjeseci zatvora, no osuđen je na jedinstvenu kaznu od godine dana. Ta kazna zamjenjuje se radom za opće dobro, s time da se jedan dan zatvora zamjenjuje s dva sata rada. Ako Ivica ne izvrši taj rad za opće dobro u roku koji mu se odredi, sud će ga strpati u zatvor.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nek' im je sretno!

[FOTO/VIDEO] LUDILO NA NORIJADI! Koprivnički maturanti imaju večer života, pogledajte feštu za pamćenje

Životu u školskim klupama je kraj, maturanti se opraštaju od života kakvog poznaju, a kako to bolje napraviti nego...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×