podignuta optužnica

Mario (50) poručio ocu da će ga ubiti i ispeći na roštilju: Rekao sam to u kontekstu, ne slažemo se, govorio je da će mi plesati na grobu i prigovarao zbog blata na autu

Mario je rekao da mu je otac teška osoba i da se ne slažu dobro, no psihijatrijskim vještačenjem proizlazi kako mu je dijagnosticiran PTSP, poremećaj ličnosti i zlouporaba alkohola

12:27h
0
policijaPomahnitali godišnjakzavršiojeizarešetaka//Ilustracija
Ilustracija // Foto: arhiva

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je putem Općinskog suda optužnicu protiv 50-godišnjeg Marija iz Koprivnice, kojeg se tereti da je počinio dva kaznena djela protiv osobne slobode, odnosno da je prijetio drugome da će ga usmrtiti. Taj drugi je, ni manje ni više, nego njegov otac, na kojeg se okomio dvaput u kratkom roku.

Naime, prvi incident zabilježen je u travnju ove godine, kada je Mario u obiteljskoj kući rekao ocu da će ga ubiti i ispeći na roštilju. Početkom svibnja, nakon svađe u popodnevnim satima, također mu je u nakani da ga zastraši rekao da će ga ubiti, što je oca uznemirilo i ustrašilo pa je kontaktirao nadležne službe. Tužitelji zbog ovih prijetnji traže 10 mjeseci zatvora, uz rok kušnje na dvije godine.

Tijekom ispitivanja na državnom odvjetništvu, Mario je naglasio kako se kod oca doselio prije otprilike dvije godine, i to na zamolbu oca, što je on prihvatio, jer je i sam bio u složenoj obiteljskoj situaciji i borio se s depresijom. Dodao je kako su se znali svaditi zbog banalnih stvari, a sve je krenulo od vinograda u Rasinji, gdje je on htio posaditi lavandu na mjestu gorica. Također, otac mu je često prigovarao zbog alkohola, no rekao je Mario da ga i on, također, konzumira.

Mario: Govorio je da će mi plesati na grobu

– U travnju, kada sam se vratio od sestre iz Zagreba, otac mi je govorio da će mi plesati na grobu, nakon čega sam mu rekao nešto u stilu da ću ga ispeći na ražnju, s time da nisam spominjao nikakvog vola. To sam sve rekao u kontekstu, jer mi je prethodno pričao ovo za grob. U događaju od 1. svibnja ocu ništa nisam prijetio, već smo se posvađali jer mi je prigovarao da je auto kojeg je on prethodno oprao blatan pa sam ga morao maknuti i ponovno prati – rekao je Mario u svojoj obrani i dodao da mu je otac teška osoba i da se ne slažu dobro.

Ispitan u svojstvu svjedoka bio je i otac, koji je rekao da je sin došao živjeti k njemu nakon razvoda braka i da prekomjerno konzumira alkohol, pritom trošeći novac od stana koji je prodao, zbog čega ima problema u ponašanju. Istaknuo je kako mu je često znao govoriti da će ga ubiti i da je to ponovio u travnju i svibnju bez ikakvog povoda, nakon čega je morao reagirati.

Iz provedenog psihijatrijskog vještačenja proizlazi kako je kod okrivljenika dijagnosticiran PTSP, poremećaj ličnosti i zlouporaba alkohola. Zbog toga vještak predlaže da se, osim uvjetnog zatvora, izreče i sigurnosna mjera obveznog psihosocijalnog tretmana, a tužiteljstvo traži i da se produlji mjera opreza naložena još početkom svibnja.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW