Raspisivanje novih izbora za Radničko vijeće Podravke u ponedjeljak

12:19h
0
Davor Vrbek očekuje pobjedu PPDIV-a / Foto: Ivan Brkić

U ponedjeljak 23. travnja raspisat će se novi izbori za Radničko vijeće Podravke, potvrdio nam je predsjednik Radničkog vijeća Davor Vrbek.

Naime, prema presudi Vrhovnog suda Radničko vijeće je dužno raspisati nove izbore u roku 15 dana od primitka presude. Kako nam je rekao Davor Vrbek, taj rok ističe 26. travnja te će se stoga na sjednici Radničkog vijeća u ponedjeljak donijeti odluka o raspisivanju izbora. ‘Očekujem pobjedu Sindikata PPDIV i potporu radnika Podravke.”, kratak je bio Vrbek.

Podsjetimo, trakavica oko izbora za Radničko vijeće traje više od godinu dana. Skupina radnika na čelu s Matijom Hlebarom je odmah nakon provedenih izbora na kojima je pobijedila lista PPDIV-a podnijela tužbu Županijskom sudu, a nakon nekoliko žalbi i tužbi koje su uslijedile rezultat je poništenje izbora i raspisivanje novih.

Skupina radnika očekuje poštene i zakonite izbore / Foto: Ivan Brkić“Otvoreni, slobodni i pošteni”

“Očekivanja Skupine radnika jesu pošteni i zakoniti izbori koji će se provesti u interesu radnika. Povrh svega, očekujemo da novi izbori za Radničko vijeće, kandidacijski i izborni postupak budu otvoreni, slobodni i pošteni, bez ometanja i pritisaka te provedeni na način koji osigurava rezultate izbora sukladno stvarnoj i slobodno iskazanoj volji radnika. “, rekao je Matija Hlebar.

Napomenimo i kako je na web stranici PPDIV-a najavljeno da će Radničko vijeće podnijeti zahtjev za revizijom cijelog sudskog postupka “zbog nejasnoća, nedorečenosti i kontradiktornosti kojima obiluje pristigla presuda”.

 

čitam...