Anđeli kroz praznike

Djeca s teškoćama u razvoju bezbrižno su provela ljeto kroz radionice i druženje

10:17h
0
Anđeli kroz praznike // Foto: Udruga Latice

Završna radionica projekta „I mi želimo sretno djetinjstvo“ i „Anđeli kroz praznike“ održana je proteklog petka u prostorima COOR-a Podravsko Sunce.

Projekt je osmišljen u okviru mlađeg kluba Naši anđeli, Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice, a s ciljem zbrinjavanja školske djece s teškoćama u razvoju za vrijeme ljetnih i zimskih praznika.

Radionice su se održavale za 15-ero djece, tri puta tjedno u trajanju od četiri sata, pod vodstvom dvije voditeljice, jednog fizioterapeuta i desetak volontera, koji su obzirom na dijagnoze djece bili neophodni u provedbi projekta.

Na završnoj radionici predsjednica Udruge Nevenka Fuchs, djeca i roditelji zahvalili su se svim voditeljima i volonterima koji su nesebično dali dio svog vremena i doprinijeli da se ovaj projekt provede do kraja, tako omogućivši našim Anđelima sretne i vesele praznike u druženju i igri, te veliki osmjeh na dječjim licima.

Svim sudionicima projekta uručeni su simbolični pokloni. Roditelji, voditelji i volonteri ispunili su evaluacijske liste, te na taj način iznijeli svoje mišljenje i prijedloge kako bi se njihovoj djeci i iduće godine omogućila što bolja rehabilitacija kroz školske praznike.

Zahvala je također uručena i predstavnicima  Podravke kao i predstavnicima Udruge volontera Podravka PULS koji su također pomogli sa svojom donacijom Podravkinih proizvoda, čijom gestom su jako razveselili mališane.

– Udruga Latice s Udrugom volontera Podravka PULS dogovorila je daljnju suradnju, što je od velikog značaja za Latice u njihovom daljnjem nastojanju rasta i razvoja Udruge, te joj daje poticaj za razvoj novih socijalnih usluga koje nedostaju i koje bi znatno doprinijele boljitku djece s teškoćama u razvoju kao i osoba s intelektualnim teškoćama – zaključila je Nevenka Fuchs uime Udruge.

Projekt su  sufinancirali Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija.