17 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
pregovori

Djelatnici u kulturi traže izjednačavanje plaća s onima u gradskoj upravi: Koprivnica je jedini grad s razlikom od 30 posto, a samo knjižnici fali sedmero ljudi
D

Iz sindikata su najavili poduzeti sve zakonske mjere kako bi svoj cilj ostvarili, jer je povećanje plaća jedina ispravna mjera koja će buduće djelatnike spriječiti od odlaska iz domovine.

Ne propustite

Danas je održana press konferencija od strane Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, a glavni povod je objektivno i sveukupno informiranje javnosti o zahtjevima djelatnika u kulturi grada Koprivnice.

Sjednici su prisustvovali tajnik sindikata Domagoj Rebić, iz Muzeja grada Koprivnice Ivan Valent te Petar Lukačić iz Knjižnice i čitaonice Fran Galović.

Smatraju da je građanima potrebno objasniti tijek pregovora s Gradom koji ovaj sindikat godinama vodi, a u svrhu točnog i istinitog informiranja javnosti.

– Cilj svih pregovora bio je i bit će izjednačavanje osnovice za zaposlenike u ustanovama kulture, s osnovicom koju imaju zaposlenici gradske uprave, s obzirom na to da su koeficijenti u oba ova sustava usklađeni donošenjem Kolektivnog ugovora za ustanove u kulturi prije nekoliko godina – rekao je Rebić.

Koprivnica nije jedini grad u Republici Hrvatskoj s određenom razlikom u osnovicama između plaća u kulturi i gradskoj upravi, ali je jedini grad s razlikom od 30 posto.

– U Gradu su nam rekli da bi izjednačavanje osnovica mogli riješiti sa smanjenjem zaposlenih, odnosno da se nakon nečijeg odlaska u mirovinu više nitko ne zaposli na tome radnom mjestu, a za takav način nismo. Smatram da imamo premalo zaposlenih u kulturi – rekao je Valent.

Nisu sve kulturne ustanove u Koprivnici potpuno financirane iz Gradskog proračuna, već se 50 posto financiraju iz vlastitog proračuna, kažu. Prije tri mjeseca Gradu je poslan prijedlog za daljnji tijek pregovora, ali odgovor još nisu dobili.

– Možda ću izgovoriti krivi broj, ali mislim da Knjižnici nedostaje sedam zaposlenika – rekao je Lukačić.

Iz sindikata su najavili da će poduzeti sve zakonske mjere kako bi svoj cilj ostvarili, kao što su prosvjed i štrajk, jer je povećanje plaća jedina ispravna mjera koja će buduće djelatnike spriječiti od odlaska iz domovine.

– Ukoliko do pregovora dođe, spremni smo Gradu izaći ususret i dati im rok od tri godine za izjednačavanje plaća – zaključuje Rebić.

Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×