Dobri restorani // Pivnica Kraluš i Podravska klet među 20 najboljih restorana u središnjoj Hrvatskoj

08:41h
0
PivnicaKralušnalazisena.mjestunajboljihrestoranausredišnjojHrvatskoj//foto:Podravka.hr

Restoran Podravska klet u regionalnom poretku zauzela je 15. mjesto. // foto: Podravka.hrKoprivnička Pivnica Kraluš nalazi se na 11., a Podravska klet na 15. mjestu najboljih restorana u središnjoj Hrvatskoj. Pivnici Kraluš mjesto među sto najboljih u Hrvatskoj izmaklo je za dlaku, dok je Podravska klet završila na 122. mjestu. Izbor najboljih hrvatskih restorana već četvrtu godinu zaredom zajednički provode Jutarnji list i Vinart.

Podravkini restorani jedini su uopće iz Koprivničko-križevačke županije koji su se našli u konkurenciji najboljih. Koprivnička Pivnica Kraluš nalazi se na 11., a Podravska klet na 15. mjestu najboljih restorana u središnjoj Hrvatskoj. Ipak, poznati Podravkini restorani nisu prošli u Top 100 najboljih restorana u cijeloj zemlji. Pivnici Kraluš mjesto među sto najboljih izmaklo je za dlaku, dok je Podravska klet završila na 122. mjestu.

Usporedbe radi, oba Podravkina restorana u 2014. godini nisu ni ušla među 200 najboljih u Hrvatskoj. U regionalnom poretku, pak, Podravska klet lani je bila 24., a Pivnica Kraluš 27. na ljestvici najboljih u središnjoj Hrvatskoj. Napredak se, dakle, očito vidi, a posebno se to odnosi na legendarnu pivnicu u središtu Koprivnice.

Izbor najboljih hrvatskih restorana već četvrtu godinu zaredom Jutarnji list i Vinart provode u zajedničkom projektu pod nazivom Dobri restorani. Glasovanje za najbolje restorane provedeno je u strogoj tajnosti, a svoje razmišljanje dalo je 500-tinjak predstavnika hrvatske gastro scene. Zbog toga se i smatra vjerojatno najrelevantnijim izborom u hrvatskoj gastronomiji.

Za najboljeg hrvatskog restorana izabran je Pelegrini iz Šibenika, ujedno i za najboljeg u Dalmaciji, ispred Male hiže iz Mačkovca i Dubravkina puta u Zagrebu, koji je najbolji i u metropoli i prvi među 20 hrvatskih restorana u kategoriji Prijatelji vina.

Iza Male hiže u središnjoj Hrvatskoj na visokom drugom mjestu plasirao se Vuglec breg iz Krapine i Kod špilje iz Otruševca kraj Samobora.

U Slavoniji i Podunavlju najbolja je Baranjska kuća iz Karanca, a u Istri i Kvarneru Bevanda iz Opatije.

Tomislav Gretić drugi put je proglašen chefom godine, a priznanje je tim veće jer se glasovanje provodi među strukom, dakle 100-tinjak chefova bira najboljeg među njima.

Svečana dodjela priznanja i nagrada najboljima u hrvatskom gastronomskom svijetu održana je sinoć u zagrebačkom hotelu Hilton.

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW