FOTO // Dom Bistričak pobjednik Pan Zimske lige, Nikola Jambor najbolji strijelac

16:15h
0
Dom Bistričak, osvajač Pan Zimske lige Koprivnica 2013/14 // Foto: Koprivnica.net

Prvo mjesto i nagradu od 40.000 kuna u Pan Zimskoj ligi Koprivnica osvojila je varaždinska momčad Dom Bistričak. Veliko finale između Doma Bistričak i Caffe bara Dobermann odigrano je u subotu navečer pred ispunjenom Sportskom dvoranom Srednje škole Koprivnica, a 40 minuta taktičkog nadmudrivanja završilo je bez pogodaka. Dom Bistričak bolje je izvodio udarce sa šest metara i na kraju slavio.

Treće mjesto osvojio je Unijabeton koji je u pravoj golijadi nadvisio Eko papir Peteranec (bivši Amadeus) sa čak 8:4. Prije toga u polufinalu je Dom Bistričak sa 4:1 bio bolji od Unijabetona, a odličnu utakmicu odigrali su Eko papir Peteranec i CB Dobermann. Završilo je 2:2, a zagrebačka je momčad bila bolja u izvođenju penala, ali ipak nije uspjela obraniti naslov kojeg je osvojila prošle godine.

Po završetku finalne utakmice uslijedila je svečana dodjela medalja, pehara i nagrada najboljim pojedincima. Priznanja su dodijelili koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak, koprivničko-križevački župan Darko Koren, njegov zamjenik Ivan Pal, predsjednica Zajednice športskih udruga grada Koprivnice Jasmina Stričević te Dario Bodulica, direktor prodaje pivovare Carlsberg Croatia, glavnog sponzora turnira.

Najboljim igračem proglašen je Samir Krasniqi iz Doma Bistričak, najbolji golman je njegov suigrač Dejan Šafarić, dok je najbolji strijelac sa sedam postignutih pogodaka Nikola Jambor iz Eko papira Peteranec.

Koprivnički turnir je i ovaj put potvrdio da spada među najbolja i najkvalitetnija malonogometna natjecanja u ovom dijelu Hrvatske, organizacija Udruge za mali nogomet Koprivnica bila je odlična, publika je mogla uživati u dobrom haklu, a jedine primjedbe mogle su se čuti na račun sudaca zbog nekih njihovih odluka.

U subotu su odigrane i finalne utakmice Memorijala prof. Branimira Jedvaja. Kod starijih pionira prvo mjesto osvojila je Prizma VV, a kod mlađih pionira najbolji je bio NK Graničar Đurđevac.

PAN ZIMSKA LIGA, FINALE

DOM BISTRIČAK – CB DOBERMANN 3:1 (0:0)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Srednje škole. Gledatelja 1400. Suci: Šimčić i Fijok.

DOM BISTRIČAK: Šafarić, Margetić, Hruško, Kovač, Krasniqi, Martan, Oršić, Vuković, Morina, Golenja, Pomper. Voditelji: Filipašić i Pokos.

CB DOBERMANN: Pavlić, Skorin, Javornik, Kanjuh, El Saleh, Petrović, Šestić, Pavlović, Ladan, Mostarlić, Leskovar. Voditelj: Bedeković.

PAN ZIMSKA LIGA, UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO

UNIJABETON – EKOPAPIR 8:4

UNIJABETON: Malarić, Mešnjak, Jambrušić, Bači, Turković, Bakšaj, Sokser, Vincetić, Hasija. Voditelji: Šafarić i Đurec.

EKOPAPIR: Budinski, Paveli, Lončar, Vukasović, B. Blašković, Arap, Tkalčić, Beliga, Jambor. Voditelj: V. Blašković.

STRIJELCI: 0:1 Tkalčić, 0:2 Tkalčić, 0:3 Paveli, 1:3 Bači, 1:4 Tkalčić, 2:4 Bači, 3:4 Bakšaj, 4:4 Bakšaj, 5:4 Jambrušić, 6:4 Bači, 7:4 Bakšaj, 8:4 Bakšaj.

POLUFINALE:

Unijabeton – Dom Bistričak 1:4

CB Dobermann – Eko papir Peteranec 5:3 (2:2)

NAJBOLJI IGRAČ: Samir Krasniqi (Dom Bistričak)

NAJBOLJI VRATAR: Dejan Šafarić (Dom Bistričak)

NAJBOLJI STRIJELAC: Nikola Jambor (Eko papir Peteranec)

{vsig}sport/nogomet/01-2014/zimskaliga-superfinale{/vsig}

čitam...