DRUGA ŽNL

Drava sa Železnim na klupi u Podravske Sesvete donijela naslov jesenskog prvaka: Želimo biti stabilan prvoligaš

U 13 odigranih susreta ostvarili su deset pobjeda, dva neriješena rezultata i jedan poraz. Postigli su 40, a primili dvostruko manje pogodaka.

19:00h
0
Foto: Stjepan Jagić

Peter Željeznjak, poznatiji kao Železni, po prvi je put dobio samostalan trenerski posao. Točnije, sada je trener-igrač Drave iz Podravskih Sesveta, jesenskog prvaka Druge ŽNL. Čini se kako mu u prvome mandatu na klupi poprilično dobro ide.


– Sezona je bila dosta uspješna. Na početku, rekao sam da idemo na prvo mjesto, ništa me drugo ne zanima. Uprava je omogućila pojačanja, kada smo krenuli s pripremama nije bilo kako je trebalo biti. Ali, sezona je započela – okupili smo se, rezultat nas je pratio, ekipa je dobra, dobro društvo – kazao nam je Željeznjak.

U 13 odigranih susreta ostvarili su deset pobjeda, dva neriješena rezultata i jedan poraz. Postigli su 40, a primili dvostruko manje pogodaka. Ugrabili su, dakle, 32 boda, što je četiri više od drugoplasiranih Močila te devet više od Starigrada Prugovca. Upravo im je potonji klub nanio jedini poraz, i to u zaostalom susretu 1. kola rezultatom 2-4. Po bod je Drava, pak, uzela u ogledima s Omladincem Gornjom Rijekom.

Dio jesenskog dijela sezone Drava je imala navijače, sve dok se nije umiješala korona // Foto: Stjepan Jagić

– U globalu sam, glede rezultata, prezadovoljan. Na treninzima nas uvijek može biti više, igrači su često spriječeni jer, naravno, rade. Klapa je dobra, dobro se trenira – nastavlja Željeznjak.

Odradio je, otprilike, polovicu minuta sve dok ga nije spriječila ozljeda nakon koje se fokusirao na orkestriranje sastava kojemu je najbolji strijelac Matija Posavec s 14 pogodaka. Petar Belvanović, o kojemu smo pisali prošle godine, postigao je dva manje, a njih sedam dodao je Karlo Đipalo.

Peter Željeznjak obavlja svoj prvi samostalni trenerski posao // Foto: Stjepan Jagić

– Planiram dulje biti u trenerskim vodama, želim ići po B licencu i svoje znanje prenijeti na druge generacije – govori nogometna ikona ovih prostora, dodajući kako su dosta dobro prošli, uzevši u obzir pandemiju koronavirusa koja je poremetila planove brojnih kolektiva.

S obzirom na jesenski naslov, ne treba ni spominjati kako je ostanak na ovoj poziciji jedina proljetna opcija. Time i, dakako, plasman u viši rang, u Prvu ŽNL.

– Dovest ćemo dva igrača na polusezoni, možda i više. Cilj je Prva ŽNL u kojoj želimo biti stabilan član, plasirati se u gornji dio ljestvice. Zasad nitko nije najavio odlazak, dečki su super. Kad imaš ovakav rezultat, ne možeš kao trener biti nezadovoljan – zaključuje Željeznjak.

Foto: Stjepan Jagić
Foto: Stjepan Jagić
Foto: Stjepan Jagić
Foto: Stjepan Jagić
Foto: Stjepan Jagić
Foto: Stjepan Jagić
Foto: Stjepan Jagić
Foto: Stjepan Jagić
Foto: Stjepan Jagić

čitam...