13.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 28. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Okusi hrvatske tradicije

FOTO Dani okusa Podravine i Prigorja nude jedinstveni gastro doživljaj u osam restorana, imamo jelovnike i cijene
F

Manifestacija traje od 17. studenog do 3. prosinca u osam restorana na području Podravine i Prigorja

Ne propustite

Danas su predstavljeni nadolazeći Dani okusa Podravine i Prigorja, a tom su se prigodom u Hotelu Zlatan uz predstavnike županije i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije okupili i predstavnici restorana koji sudjeluju u ovom projektu.

Kristina Sočev ispred Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije rekla je kako je na području naše županije do sada bilo uključeno sedam objekata, a od ove godine tom je popisu dodan još jedan.

– Sudjelovanje za sve objekte je besplatno, a intencija je promovirati našu domaću, lokalnu gastronomiju, odnosno kompletnu eno-gastro ponudu – rekla je Sočev.

Maja Šimenc, voditeljica nacionalnog projekta Okusi hrvatske tradicije rekla je da se ovaj festival održava četvrti put kao nacionalni Dani okusa tradicije.

Maja Šimenc
Foto: Denis Košćak

– Mogu reći da smo zadovoljni da smo došli do broja od 12 županija i ukupno 117 uključenih restorana na nacionalnom nivou. Ideja projekta je da oznaka Okus tradicije gostu u restoranu označava informaciju da u tom restoranu može probati tradicionalna, lokalna i autohtona jela toga kraja – rekla je Maja Šimenc.

Dodala je da se svi zajedno moramo truditi da ta jela ne budu zaboravljena i da stare recepture ne ostanu negdje zapostavljene.

Nakon njenog uvoda predstavnici restorana u kratkim su crtama predstavili ono što restorani u sklopu ovog projekta nude.

Ivana Katanović ispred restorana Lovačka kuća Sokolovac istaknula je da se baziraju na domaćim jelima, te jelima od divljači kao dio njihove glavne ponude, poput srnećeg paprikaša s domaćim njokima.

Foto: Denis Košćak

– Osim jela od divljači u sklopu ovog projekta posjetitelji mogu probati i druga jela od različitih vrsta mesa, te jela prilagođena vegetarijancima i dijabetičarima – istaknula je.

Hotel Zlatan kojeg je predstavila Nikolina Lončar u ponudi ima razna jela od koprive.

Foto: Denis Košćak

– Treba naglasiti kako sami beremo koprive i obrađujemo ih, a u ponudi se nalaze i neke tradicionalni mesni specijaliteti poput koljenice, pohanog batka i jela od domaće tjestenine – rekla je Nikolina Lončar.

Dodala je kako će u sklopu projekta biti održana i radionica na bazi koprive, te pozvala sve zainteresirane da se preko Turističke zajednice županije jave kako bi sudjelovali.

Mario Fuček, koji je predstavio Restoran i pivnicu Stari grad Đurđevac istaknuo je Vina s peskov kao vino koje svakako treba kušati u sklopu ovog projekta, uz ostala jela koja su ove godine pristupačna za posjetitelje.

Mario Fuček
Foto: Denis Košćak

Danijel Dugina, direktor hotela Picok, predstavio je restoran Đurđevečka iža i istaknuo neka jela koja će se nuditi posjetiteljima.

Foto: Denis Košćak

– Tu su svježi sir s domaćim vrhnjem i paprikom, krem juha od bundeve, mladi veprić sa zelenim rezancima od koprive i krem palačinke koje svakako preporučam da se probaju – rekao je.

Za kraj je još jednom Kristina Sočev pozvala sve da se uključe u ovaj projekt i posjete restorane.

– Vjerujem da će svi moći uživati u ovim tradicijskim jelima i pozivam sve od 17. studenog do 3. prosinca kada traju ovi Dani okusa da probaju što su restorani pripremili – rekla je za kraj.

Foto: Denis Košćak
Foto: Denis Košćak
Foto: Denis Košćak
Foto: Denis Košćak
Foto: Denis Košćak
Foto: Denis Košćak
Foto: Denis Košćak
Foto: Denis Košćak
Foto: Denis Košćak
Foto: Denis Košćak
Foto: Denis Košćak
Foto: Denis Košćak
Foto: Denis Košćak
Foto: Denis Košćak
Foto: Denis Košćak
Foto: Denis Košćak

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nove potpore

Ivančani za sportaše izdvojili 57.500 eura, najviše nogometašima Sloge i kunovečkog Bratstva

Iz općinskog je proračuna Koprivničkog Ivanca izdvojeno 57.500 eura za potrebe sportskih kolektiva. Podržano je sedam programa, a najviše...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×