ČAK 680 RADOVA

FOTO Izložba fotografskog natječaja Kultura u fokusu dokazala talentiranost koprivničkih studenata

Stručni žiri u sastavu Draženka Jalšić Ernečić, Siniša Hančić, Krasnodar Peršun, Dženat Dreković i Mario Periša, kao utemeljitelj projekta, odabrali su 100 fotografija za izložbu.

10:28h
0
Foto: koprivnica.hr

Jučer se na Sveučilištu Sjever održala šesta po redu izložba fotografskog natječaja “Kultura u fokusu“. Otvorio ju je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Kultura u fokusu postala je nakon šest godina jedan značajan brend. Ovo je sjajna promocija Sveučilišta Sjever i Koprivnice kroz kulturu, za koju se čuje diljem Hrvatske – rekao je prilikom otvorenja Jakšić.

Na natječaj se prijavilo 80 autora sa 680 radova. Stručni žiri u sastavu Draženka Jalšić Ernečić, Siniša Hančić, Krasnodar Peršun, Dženat Dreković i Mario Periša, kao utemeljitelj projekta, odabrali su 100 fotografija za izložbu.

Autori triju najboljih odabranih radova su Borna Filić, Neja Markičević i pobjednik Anton Magzan.

Kultura u fokusu za cilj ima stvaranje fotografija i dokumentarnog materijala s umjetničkom vrijednošću, promocije kulturnog stvaralaštva, stvaranja baze fotografija za daljnja istraživanja autorskih djela, kao i poticanja kreativnog izričaja i veće zastupljenosti kulturnih sadržaja u medijima i na društvenim mrežama. Fotografski se bilježe predstave, izložbe, performansi, koncerti, ples, muzejske izložbe, portreti umjetnika, kao i spomenička baština.

Alati za daljnju popularizaciju kulturnih i umjetničkih događaja stvaraju se kroz natječaj, stručne evaluacije i predavanja, kao i znanstvene analize pristiglih radova, te izložbe najboljih radova.

Kroz projekt se istražuju umjetničke prakse, fotografske geste, umjetnički doprinosi i mogućnost prezentacije umjetničkih i kulturnih dobara općenito stručnoj i široj javnosti.

čitam...