1, 2, 3 - MOŽEMO I MI

FOTO Križevačka Udruga Maslačak zaključila projekt kojim su mladima približili zdrav način života

Korisnici su se bavili raznim vrstama sporta, plivali na bazenima i provjeravali tlak, tjelesnu težinu, razgovarali o pretilosti i šećernoj bolesti te mjerenju šećera u krvi.

14:20h
0
Foto: Udruga Maslačak Križevci

Udruga Maslačak Križevci od 1. travnja do 25. studenog realizirala je projekt 1, 2, 3 – Možemo i mi, financiran od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te proveden sa Zajednicom sportskih udruga Križevci.


Cilj projekta bio je djeci i mladima s teškoćama u razvoju i osobama s intelektualnim teškoćama približiti zdrav način života, zdrave prehrambene navike i važnost bavljenja sportom te naučiti nešto novo o zdravlju. Održane su radionice s Mišelom Doskočilom o zdravoj prehrani i prehrambenim navikama, organiziran je kviz znanja, pripremali su se zdravi napitci od voća i povrća, kao i zdravi kolačići.

Korisnici su se bavili raznim vrstama sporta, plivali na bazenima i provjeravali tlak, tjelesnu težinu, razgovarali o pretilosti i šećernoj bolesti te mjerenju šećera u krvi. Osim toga, članovi Maslačka pješačili su Kalnikom i Sljemenom.

– Projekt je na korisnike višestruko pozitivno utjecao te su od njega imali dobrobiti na više razina – poručuju iz Udruge Maslačak, spomenuvši kako su zbog epidemiološke situacije odgođena planirana sportska natjecanja.

Foto: Udruga Maslačak Križevci
Foto: Udruga Maslačak Križevci
Foto: Udruga Maslačak Križevci
Foto: Udruga Maslačak Križevci

čitam...