zaiskrilo na relaciji kalnik-županija

FOTO Mladen Kešer: Neka nam Županija vrati darovano zemljište za sportsku dvoranu, idemo sami u izgradnju, župan Koren: Ako on ima model, mi ćemo ga podržati i vratiti zemljište

Općina je, naime, kaže načelnik Kešer, ishodila i financirala idejni projekt Školske sportske dvorane, dok je Županija ishodila i financirala projektnu dokumentaciju za dobivanje građevinske dozvole. No, na tome je očito stalo.

14:30h
0
Mladen Kešer i Darko Koren // Foto: Matija Gudlin
Mladen Kešer i Darko Koren // Foto: Matija Gudlin

Mladen Kešer, SDP-ov načelnik općine Kalnik traži od Koprivničko-križevačke županije da vrati darovano zemljište kojeg je Općina darovala Osnovnoj školi za izgradnju školsko-sportske dvorane i to još prije pet godina.

Ovih je dana Kešer na adresu poslao zahtjev za povratom. Općina je, naime, kaže on, ishodila i financirala idejni projekt Školske sportske dvorane, dok je Županija ishodila i financirala projektnu dokumentaciju za dobivanje građevinske dozvole. No, na tome stalo.

– Došlo je do toga da ishođena građevinska dozvola više ne vrijedi. Želimo da Županija ustupi projektnu dokumentaciju. Ovime smo izgubili oko 400.000 kuna. Idemo sami u projekt izgradnje dvorane. Nije bilo hrabrosti niti političke volje pokrenuti taj projekt i zato želim da nam vrate zemlju – rekao nam je Kešer.

Ustupio Mladen Kešer

Župan Darko Koren u našem nam je razgovoru rekao da nije bilo financijskih mogućnosti da bi se dvoranja izgradila.

– S obzirom na to da načelnik Kešer ističe da ima model po kojem će dvoranu graditi, mi ćemo ga podržati u svim njegovim aktivnostima i vratiti mu to zemljište koje traži – poručio je župan Koren načelniku Kešeru.

čitam...