12.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 26. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Najtječaj Volim Podravinu i Prigorje

FOTO Nagrađena učenica Lana Bečaj: Na rad su me potaknule očeve riječi: ‘Najvrednije su stvari u životu besplatne’
F

Zainteresiranost učenika bila je jako velika zbog dobre teme, biljnog i životinjskog svijeta Podravine i Prigorja, a oni to vole - biljke, životinje, vodu, šume. Ono gdje se dobro osjećaju i gdje su oni doma, kaže učiteljica Ines Turk.

Ne propustite

Ovo je treća godina zaredom kako Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije organizira natječaj Volim Podravinu i Prigorje, kao nastavak na prekinuti natječaj Volim Hrvatsku, na državnoj razini.

Radi se o izboru najboljih likovnih radova vrtićaraca i osnovnoškolaca te literarnih radova učenika osnovnih škola, na temu „Priroda – bogatstvo naše županije”. Svečanom uručenju nagrada najuspješnijima na natječaju, u kinu Velebit, prethodio je promotivni turistički film županijske TZ.

Na natječaj je pristigao 41 likovni rad djece iz 15 vrtića i 193 likovna rada učenika iz 19 osnovnih škola, te 36 literarnih radova učenika iz 10 škola.

Više o natječaju ispričao je direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc.

– Svake nam godine raste broj likovnih i literarnih radova te raste broj vrtića i škola koje nam se pridružuju, a ove ih je godine najviše dosad. Radi se o vrtićima i školama iz cijele županije, bez obzira na vlasništvo. Cilj ove akcije je edukacijski, kako bi djeca upoznala svoj zavičaj, svoju županiju i razvijala pozitivan odnos prema njoj, a isto tako da u najmlađih razvijemo svjesnost o uređenju okoliša. To je turistički segment projekta, jer znamo da turizam ne trpi neuređenost i loš okoliš – uputio nas je Mihevc.

Učiteljica Ines Turk // Foto: Matija Gudlin

Učiteljica 1. d razreda OŠ “Braća Radić” Ines Turk podijelila je svoje dojmove natječajem i ispričala što za učenike ono znači.

– Zainteresiranost učenika bila je jako velika zbog dobre teme, biljnog i životinjskog svijeta Podravine i Prigorja, a oni to vole – biljke, životinje, vodu, šume. Ono gdje se dobro osjećaju i gdje su oni doma. Iz naše su škole kroz likovni i literarni izričaj sudjelovali i viši i niži razredi, te imamo ili nagrađenog ili pohvaljenog u obje kategorije – zadovoljna je učiteljica.

Uz brojne pohvale, dodijeljena su i specijalna priznanja koja je među vrtićarcima dobila Hana Pogačić iz DV Križevci za likovni rad Kalnički jaglac, za likovni rad osnovnoškolaca  specijalno priznaje išlo je Luciji Lovković, Janu Ciganeku i Ivani Bosman iz PŠ Gotalovo, a za literarni rad učenici koprivničke OŠ “Braća Radić” Korani Grgac s pjesmom “Ljepote moga kraja”.

Likovni radovi s ljepotama županije // Foto: Matija Gudlin

Također, u sve tri kategorije dijelile su se nagrade trima najboljim uratcima – priznanje s brončanim znakom, sa srebrnim znakom te sa zlatnim znakom. Zlatna među vrtićarcima bila je Tamara Kolar iz koprivničkog vrtića Igra, a nagrađena je za likovni rad „Plovi, plovi Dravom“. Među osnovnoškolcima najljepši likovni uradak imao je Toni Koškanac, učenik 1.d razreda OŠ „Braća Radić“, a učenica šestog razreda Lana Bečaj iz OŠ Ferdinandovac nagrađena je zlatom za prozni rad “Najvrednije su stvari u životu besplatne” koji je i pročitala pred prisutnima.

Lana nam je ispričala nam kako su ju na pisanje potaknule očeve riječi, ali da je na nju poticajno utjecala i terenska nastava.

– Moje izražavanje rezultat je puno čitanja i moram napomenuti kako jako volim knjige, ali uvijek ima i malo učiteljskih preinaka. Dosad nisam sudjelovala u literarnim natječajima, ali sigurno u budućnosti hoću još više – podijelila je s nama Lana, a njena učiteljica i mentorica Lidija Levačić Mesarov rekla je kako je ponosna na svoju učenicu koja je vrlo vrijedna u svojim obvezama.

Lana Bečaj sa svojom mentoricom // Foto: Matija Gudlin

– Intervencije koje je spomenula, bile su minimalne. Sve riječi koje ste čuli njezine su, kao i riječi koje možda ne čujemo u svakodnevnoj uporabi. I sama ideja i koncept rada, također su njeni. Čestitam joj i drago mi je što je to nastalo na poticaj terenske nastave pa mislim da ju trebamo što više provoditi ubuduće – zadovoljna je profesorica hrvatskog jezika i školska knjižničarka.

Prisutne je pozdravio i župan Darko Koren koji je, u društvu svojih zamjenika Darka Sobote i Ivana Pala, podijelio priznanja nagrađenima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

kao vila

Zamišljena djevojka odabrala hlače i čizmice koje su svi primijetili, a valovita kosa njezin je adut

Ulice su prepune odjeće i modnih kombinacija u laganim, proljetnim bojama. Još smo sramežljivi pa one šarene i upečatljive komade...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti