FOTO // Noć muzeja u Koprivnici i Hlebinama iznad očekivanja, posjetitelja više nego ikad

16:16h
0
Koprivničke dame odjenule su odjeću iz tridesetih godina // Foto: Koprivnica.net

U sklopu nacionalne akcije, Noć muzeja održana je u petak na večer i u Koprivnici i Hlebinama. U Muzeju grada Koprivnice, Galeriji Koprivnica i Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama održan je poseban program na temu tridesetih godina 20. stoljeća.

Postavljena je izložba fotografija, stanja, objekata i arhitekture tridesetih godina, održana je izložba u povodu 10 godina Old timer kluba Biciklin, a u suradnji s udrugama rekonstruiran je život Koprivnice s početka prošlog stoljeća.

– Noć muzeja prošla je iznad očekivanja, u tri objekta u Koprivnici i Hlebinama imali smo ukupno 3480 posjetitelja, što je više nego ikad. Održano je dosta programa, postojao je stalan interes, očito je da kod ljudi postoji potreba da izađu i pogledaju ovakve sadržaje. Dobrom odazivu doprinijela je i medijska obaviještenost, a uspjeli smo ostvariti sve što smo planirali, najviše zahvaljujući domaćim snagama – rekao je Marijan Špoljar, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice.

Procjenjuje se da je u pripremi i izvođenju programa Noći muzeja u Koprivnici i Hlebinama sudjelovalo oko 150 ljudi.

Iako se to razdoblje naziva „ludim tridesetima”, ujedno je to bilo i razdoblje stagnacije Koprivnice. Tada su tada propali industrijski pogoni na Danici, došlo je do zaoštravanja političke borbe i državnog terora te jačanja antisemitizma uoči Drugog svjetskog rata.

– Napravili smo rekonstrukciju tog razdoblja, ali i na neki način dali upozorenje da nam se tridesete više nikad ne ponove – dodao je Špoljar.

{vsig}kultura/02-2014/galerija-tridesete{/vsig}