slab odaziv

FOTO Posjetili smo birališta, evo kakvo je raspoloženje glasača

Nadajmo se kako će poslije izbora biti bolje. Nada umire posljednja. Puno se toga može promijeniti nabolje, rekla je Larisa.

12:24h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U 7 sati otvorena su birališta za lokalne izbore na kojima će oni s pravom glasa odlučiti tko će biti župan, načelnici i gradonačelnici te vijećnici koji će ih zastupati u općinskim i gradskim vijećima, kao i u Županijskoj skupštini.

Pravo glasa u Koprivničko-križevačkoj županiji ima 92.281 osoba, na 254 biračka mjesta. Koprivnica na popisu ima 26.238 birača, slijede Križevci sa 17.135 osoba te Đurđevac sa 6.554. Podsjetimo, i ovi se izbori održavaju uz epidemiološke mjere, o čemu smo pisali ovdje.

U Koprivničko-križevačkoj županiji glasačko pravo do podneva je iskoristilo tek 15,35 posto glasača.

Posjetili smo nekoliko biračkih mjesta u Koprivnici kako bismo saznali kakva su očekivanja birača.

Foto: Ivan Balija
Miro // Foto: Ivan Balija

– Moram, recimo građanska dužnost. Htio bih da izlazak na izbore uvedu kao obavezu. Tko ne dođe, neka plati kaznu – rekao nam je Miro pa odgovorio na pitanje što očekuje od izbora.

– Isto kao i prije, ne vjerujem da će biti bolje – dodao je.

Larisa je, također, izašla na izbore.

Foto: Ivan Balija
Larisa // Foto: Ivan Balija

– Dajem svoj glas za ili protiv. Glas za je protiv nekoga. Nadajmo se kako će poslije izbora biti bolje. Nada umire posljednja. Puno se toga može promijeniti nabolje – izjavila je Larisa.

Boljoj sutrašnjici nada se i Mišel, jedan od koprivničkih glasača.

Foto: Ivan Balija
Mišel // Foto: Ivan Balija

– Valjda će biti nešto. Nadam se poboljšanju, boljitku za mlade, za grad Koprivnicu i ostale županija – nada se Mišel.

Krešimir uvijek ide na izbore, tvrdi. No, ne vjeruje u osobite promjene.

– Koliko vidim po kandidacijskim listama, sve je loše. Promjene? Bilo bi dobro da nas ne prestižu oni koji su bili iza nas – zaključio je Krešimir.

Na izbornu noć budite s nama na portalu ePodravina.hr i uživo pratite rezultate, analize i reakcije kandidata uz atraktivne grafike, videe i fotografije!