zasluga ŽUC-a

FOTO Sigurnosni trokutići za prvašiće uručeni ravnateljima osnovnih škola, Koren: Ovo je još jedan doprinos sigurnosti naše djece

Iskoristio je priliku upoznati prisutne i javnost s novom, puno vrijednijom akcijom vezanom uz LED prometnu signalizaciju koja se postavlja kod škola. Danas će posljednja signalizacija biti postavljena i bit će spremna

17:00h
0
Foto: Jurica Karan

Nova školska godina je pred vratima, a na području naše županije u školu kreće 1045 učenika prvih razreda. Svi oni ove će godine po prvi put samostalno sudjelovati u prometu, a kako bi počeci bili što sigurniji pobrinula se Županija i Županijska uprava za ceste. U prostore Županije stigli su ravnatelji naših županijskih osnovnih škola kako bi preuzeli sigurnosne darove Županije i ŽUC-a, koje su im pak u prvom planu uručili župan Darko Koren i Dragutin Guzalić, ravnatelj ŽUC-a.

– Imali smo do sad i marame i krijesnice, ove godine odlučili smo se za novi sigurnosni predmet, sigurnosne trokute. U ponedjeljak u škole kreće 8809 učenika, od čega je 1045 prvašića. Županija smo koja najviše sredstava iz svog proračuna odvaja za subvencije prijevoza učenika. Poručujem vozačima da od ponedjeljka obrate još veću pažnju u prometu, na svu djecu. Siguran sam da će ove marame biti još jedan doprinos sigurnosti naše djece – rekao je župan Darko Koren i svima poželio uspješnu nadolazeću školsku godinu.

Na poziv župana ŽUC se svake godine rado odazove sigurnosnoj akciji županije. Financijski napredak ŽUC-a vidi se i u ovogodišnjim pomagalima za djecu.

Foto: Jurica Karan
Dragutin Guzalić // Foto: Jurica Karan

– Trokutići imaju reflektirajuće trakice i naprijed i odostraga, te molim ravnatelje da prenesu razrednicima prvih razreda i roditeljima djece da potiču djecu da što duže koriste ove sigurnosne marame, pogotovo u prvim danima. Ako ovi trokutići doprinesu da se spriječe ozljede djece, da vozač uoči dijete što prije, mi smo svoju ulogu ispunili, makar simbolično – izjavio je Dragutin Guzalić.

Iskoristio je priliku upoznati prisutne i javnost s novom, puno vrijednijom akcijom vezanom uz LED prometnu signalizaciju koja se postavlja kod škola. Danas će posljednja signalizacija biti postavljena i bit će spremna za ponedjeljak. Nalazi se na javnim cestama uz škole, gdje god se nalaze područne ili osnovne škole.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Radi se o svjetlosnim, LED fotonaponskim radarskim sustavima koji se aktiviraju pri brzini od 40 kilometara na sat. Sustav se postavlja obostrano prije nailaska na pješački prijelaz. Ove godine išli smo u značajniju nabavu 20 takvih kompleta diljem županije vrijednosti 400 tisuća kuna – otkrio je ravnatelj ŽUC-a.

S ovim programom krenulo se još prošle godine sa šest signalizacija, ove godine je postavljeno još 20. Uvjereni su kako je ovo efektivni način upozoravanja vozača na pažnju u prometu, a djeci će ovo biti velika pomoć u snalaženju na cestama prvih, a i ostalih dana njihova školovanja.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

U ime svih ravnatelja županu Korenu i Dragutinu Guzaliću zahvalio se Mirko Šandrovčan, ravnatelj OŠ Kloštar Podravski.

– Svima želim dobar početak nove školske godine. Mi kao osnovna škola u Kloštru Podravskom brojimo pad učenika, ali jednak broj prvašića kao i prošle godine, njih 49. Razlog tome je odlazak osmaša. Mi znamo svoju ulogu, uloga je odgoj, obrazovanje. Nadam se da ćemo kroz cijelu godine, u interesu djece i njihovih roditelja, to ostvariti na najbolji mogući način. Hvala Županiji na podršci – kazao je.

čitam...