Europski triatlonski kup u Zagrebu

FOTO Tisaju kadetsko srebro, Radotoviću bronca, Pleše drugi najbolji hrvatski junior

09:20h
0
Denis Pleše bio je drugi najbolji Hrvat u juniorskoj kategoriji // Foto: Privatna arhiva
Denis Pleše bio je drugi najbolji Hrvat u juniorskoj kategoriji // Foto: Privatna arhiva

Pleše je odradio najbolju utrku u dosadašnjoj karijeri te s vremenom od 56 minuta i 8 sekundi zauzeo 23. mjesto, sa zaostatkom od dvije minute za pobjednikom.

Koprivnički triatlonci nastupili su protekloga vikenda na Europskom triatlonskom kupu, koji se održao na zagrebačkom Jarunu. U utrci juniora, te u kategoriji sprint triatlona, okušao se Denis Pleše, dok su u kadetskom supersprintu nastupili Fran Tisaj i Luka Radotović.

Važnost ovome natjecanju pridaje i činjenica da je samo na juniorskom natjecanju nastupilo sedamdeset najboljih europskih triatlonaca, što zagrebački Jarun zasigurno svrstava u sam vrh europskog triatlona.

Pleše je odradio najbolju utrku u dosadašnjoj karijeri te s vremenom od 56 minuta i 8 sekundi zauzeo 23. mjesto, sa zaostatkom od dvije minute za pobjednikom. Najbolje se snašao u biciklističkoj dionici, u kojoj je ostvario sedmo mjesto, dok je u poretku hrvatskih natjecatelja bio drugi.

Tisaj i Radotović okušali su se u popratnoj utrci supersprinta za kadete te obojica stali na postolje. Tisaj je utrku završio kao drugi, dok je Radotović bio samo jednu stepenicu iza.

čitam...