ŽENE, ŽENE, ŽENE!

FOTO Udruge i društva žena naše županije obilježili Međunarodni dan žena, evo kako to radi Vinica, Kamengrad i Bakovčica

U ime Grada Koprivnice na svim spomenutim svečanostima prisustvovao je i gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je iskoristio priliku da svim članicama Udruga žena čestita Međunarodni dan žena.

09:41h
0

U Društvenom domu Vinica proteklog je vikenda održana 16. obljetnica Udruge žena Vinica i proslava Međunarodnog dana žena. Predsjednica Udruge, Slavica Stančec, izrazila je zadovoljstvo zbog mnogih uzvanika koji su uveličali proslavu obljetnice, pri čemu je veliku pažnju okupljenih izazvao scenski prikaz “Čehanja perja”. Udruga žena Vinica bavi se raznim projektima. Tako uz pomoć drugih udruga organiziraju humanitarne programe kojima se prikupljaju sredstva za pomoć djeci, nekoliko su puta pomogli kupnjom potrebnih uređaja za bolnicu, brinu za urednost Društvenog doma Vinica, a najpoznatije manifestacije koje Udruga organizira su za Dan žena i Dan vrganja.


Sastalo se i Društvo žena Kamengrad te održalo 38. skupštinu u prostoru Društvenog doma u Starigradu. Nakon jednoglasnog prihvaćanja financijskog i odrađenog programskog plana za prošlu godinu, predsjednica Đurđica Lazar predstavila je članicama ovogodišnje planove, koji su također jednoglasno prihvaćeni od svih članica društva.

Također je i u Društvenom domu u Štaglincu održana godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Udruge žena Bakovčica. Predsjednica Udruge žena Draženka Gačan posebno je istaknula sudjelovanje u manifestacijama Podravski motivi i Renesansi festival te je istaknula važnost očuvanja tradicije  „Čehanje perja“ kroz predstavu koju održavaju tijekom godine.

U ime Grada Koprivnice na svim spomenutim svečanostima prisustvovao je i gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je iskoristio priliku da svim članicama Udruga žena čestita Međunarodni dan žena.

čitam...