ULAGANJE U OBRAZOVANJE

FOTO/VIDEO Svečanim rezanjem vrpce otvoren je prostor nadograđene knjižnice u Molvama, a knjige će moći posuđivati i mještani

Ovaj projekt je dio mini investicijskog ciklusa ulaganja u školstvo u našoj županiji. Prošle smo godine iz tog paketa dovršili rekonstrukciju PŠ u Peterancu, a isto tako smo izgradili i novo krile škole u sv. Petru Orehovcu. Danas je bila prilika da na jedan simboličan način ovaj prostor predamo na korištenje učenicima, ali i svim mještanima kraja, kazao je župan Koren.  

15:00h
0
Otvorenje knjižnice
Učenici nisu skrivali osmijeh s lica zbog novootvorenog prostora knjižnice // Foto: Ivan Brkić

Posebno svečano bilo je danas u Osnovnoj školi u Molvama. Otvoren je dograđeni dio općinske knjižnice. Inače, riječ je o projektu koji obuhvaća dogradnju knjižnice i zbornice te rekonstrukciju postojeće kotlovnice, uz nadogradnju kata gdje se nalazi spremište.

Novost je to da će knjige od sada moći posuđivati i zainteresirani mještani kraja.

– Ovo je projekt koji je nakon dugih 12 godina konačno zaživio. Naši će mjestani imati jedan dodatan sadržaj te će ovaj prostor, vjerujem, biti dobro iskorišten za druženja, okupljanja i razne radionice. Općina je uložila oko 250.000 kuna za opremanje prostora. Tu je i rekonstrukcija postojeće kotlovnice te se nadamo da će školska kuhinja biti najesen opremljena i da će sve područne škole biti pokrivene s toplim obrocima. Tako će svi učenici imati jednake standarde – kazao je načelnik Zdravko Ivančan.

Otvorenje knjižnice
Župan Darko Koren i načelnik Zdravko Ivančan prilikom rezanja vrpce // Foto: Ivan Brkić

Također, načelnik je istaknuo da će ove godine Općina izdvojiti oko 100.000 kuna za nabavu novih naslova koji će upotpuniti knjižnični fond.

Vrijednost cijelokupne investicije je oko milijun kuna. Za tu je namjenu jedan dio novca izdvojila Županija, a 750.000 kuna sufinancirano je iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

– Ovaj projekt je dio mini investicijskog ciklusa ulaganja u školstvo u našoj županiji. Prošle smo godine iz tog paketa dovršili rekonstrukciju PŠ u Peterancu, a isto tako smo izgradili i novo krile škole u sv. Petru Orehovcu. Danas je bila prilika da na jedan simboličan način ovaj prostor predamo na korištenje učenicima, ali i svim mještanima kraja – kazao je župan Darko Koren.

Izvođač radova bilo je Graditeljstvo Vrabelj iz Koprivnice.

Tom je prilikom, prije svečanog rezanja vrpce, održan i prigodan kulturno-umjetnički program za koji su se pobrinuli učenici škole, koji su ujedno najsretniji što imaju novu knjižnicu.

Otvorenje knjižnice
Foto: Ivan Brkić

Svečano je u Molvama,slavi se otvorenje novih prostora knjižnice

Posted by Epodravina.hr on Montag, 19. Februar 2018

Rezanje vrpce i otvorenje knjižnice u Molvama

Posted by Epodravina.hr on Montag, 19. Februar 2018

čitam...