23.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NOVI PREDSJEDNIK GO HDZ-a

G. Kovačić: Na lokalnim izborima ćemo pobijediti i imati našeg gradonačelnika!
G

Ne propustite

Na nedavno održanim unutarstranačkim izborima u koprivničkom HDZ-u pobjedu je, u srazu s dosadašnjim predsjednikom Ernestom Forjanom, odnio Goran Kovačić (37).

U stranci je od 2000. godine, a do sada je obnašao funkcije predsjednika županijske i gradske Mladeži, tajnika i potpredsjednika Gradskog odbora, dok je trenutno član Predsjedništva županijske organizacije i član Središnjeg odbora HDZ-a u Zagrebu. Osim što je vijećnik Županijske skupštine, obnaša i funkciju predsjednika Kluba vijećnika.

Dojmovi su se nakon izbora slegli, je li pobjeda bila očekivana i zbog čega je došlo do promjene na vrhu stranke u Koprivnici?

– Pobjedu sam očekivao, jer da nisam ne bi se ni kandidirao. Članstvo je očito bilo nezadovoljno stagnacijom stranke u Koprivnici i moralo je doći do promjene odnosno smjene generacija, kako bi se u rad uključili novi, obrazovaniji ljudi koji nisu opterećeni prošlošću i koji građanima mogu ponuditi puno više. Također, smatram da stranku trebamo vratiti članstvu koje svojim idejama može pridonjeti kreiranju boljeg, modernijeg i prepoznatljivijeg HDZ-a.

Kad spominjete opterećenost prošlošću, na što točno mislite?

– Mislim da više ne trebamo gledati u prošlost, nego se okrenuti budućnosti. U zadnje vrijeme se na državnoj razini potenciraju podjele na 45-tu, što nas, mlađu generaciju ne zanima. Mene zanima što će s gospodarstvom biti 2020. godine, a ne se opterećivati onime što je iza nas.

Jeste li se čuli s predstavnicima koalicijskih partnera u Gradskom vijeću? Nastavlja li se suradnja?

– Da, razgovarao sam s predsjednikom gradskog HSS-a Ivanom Palom. U ovom trenutku koalicija ide dalje odnosno suradnja se nastavlja.

Hoćete li u Gradskom vijeću postati žešća ili blaža oporba?

– Imamo četiri vijećnika koji dobro rade svoj posao i mislim da ćemo u narednom periodu postati žešća oporba.

Goran Kovačić, HDZ // Foto: Matija Gudlin
Goran Kovačić, HDZ // Foto: Matija Gudlin

Što zamjerate aktualnoj gradskoj vlasti?

– Mislim da premalo pažnje daju malim poduzetnicima, jer sve kreće od gospodarstva i zapošljavanja kako mladi ne bi odlazili iz grada. Vlast je imala nekoliko promašaja, od kojih je jedan kupovina tog “nesretnog” Peveca, zbog čega nas sad opterećuju kamate i otplata kredita. Taj novac mogli smo uložiti u poduzetništvo i novo zapošljavanje, što bi generiralo prihod gradskom proračunu. Grad se, dakle, nije trebao baviti kupoprodajom nekretnina.

Biste li zbog čega gradsku vlast pohvalili?

– Pa, grad vode relativno dobro. Moramo priznati da je Koprivnica mali grad po mjeri čovjeka i nema se tu puno što za promijeniti. Po meni je grad “OK”, osim tih nekoliko investicija koje im baš i nisu trebale, poput spomenutog Peveca.

Vaš stav oko prodaje državnog udjela u Podravki?

– Ne vjerujem da će vam itko u Koprivnici reći da državni udio u Podravki treba prodati!

Od jeseni počinju pripreme za lokalne izbore iduće godine. Kakav rezultat očekujete?

– Očekujem da konačno budemo kvalitetan protivnik dosadašnjoj vlasti. Vjerujem da mi i naši koalicijski partneri imamo kvalitetne ljude, te da ćemo sinergijom ostvariti dobar rezultat odnosno pobjedu, kako bismo u Koprivnici konačno imali našeg gradonačelnika.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

KUD Srce na Prkačijadi

Kolači s njihovog štanda razgrabili su se u manje od pola sata! Doznali smo tajnu najslasnijih prkača

Virovska prkačijada okupila je brojne ljubitelje slatkog, kolača, keksića i tradicionalnih poslastica. A tko ih može bolje raditi nego...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×