24.6 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Grad Koprivnica lani poslovao s 11,5 milijuna kuna gubitka
G

Ne propustite

Grad Koprivnica lanjsku je godinu završio s manjkom od 11.477.125 kuna. Manjak je i veći, 20.419.684 kune, no smanjen je zahvaljujući višku od 8.942.559 kuna iz 2012.-e prenesenom u lanjsko poslovanje. Negativno poslovanje Grada za Radio Dravu je komentirao dogradonačelnik Mišel Jakšić.

– To su brojke i brojke ne lažu. Mi smo odlučili prošle godine neke projekte, koje smo preuzeli puno ranije, dotjerati do kraja. Hvala Bogu, dotjerali smo ih do kraja. Svi znamo kakva je gospodarska situacija. Ne moramo se vrtjeti predaleko da vidimo u kakvom su stanju neki gradovi i županije. Ne želimo se opravdavati, ne želimo se izvlačiti na druge gradove. Situacija za prošlu godinu je takva kakva jest. Svjesni smo situacije i napravit ćemo sve da ju promijenimo čim prije – istaknuo je Jakšić.

Kako bi što prije izašli iz situacije koju je, kako kaže dogradonačelnik Jakšić, uzrokovala teška gospodarska kriza, odlučili su pokrenuti reorganizaciju gradske uprave i gradskih poduzeća.

Iako još nema službene potvrde, doznajemo da će gradski vijećnici u ponedjeljak odlučivati o pripajanju tvrtki TRG i Koprivnica sport Komunalcu. Time će se, među ostalim smanjiti subvencije koje se posljednjih godina isplaćuju gradskim tvrtkama iz gradskog proračuna. U gradskoj upravi očekuju da će nakon pripajanja te tvrtke svojim redovnim poslovanjem osigurati dovoljno novca za svoje funkcioniranje.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dan na cestama

ZNAMO LI VOZITI? Tri prometne zbog istog razloga, jedan vozač bježao pa ga policija pronašla

Četiri prometne nesreće dogodile su se u posljednja 24 sata, javila je podravsko-prigorska policija. Srećom, sve su imale materijalne posljedice...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×