Gradski vijećnici nagrađeni laptopima kako bi se uštedjelo na kopiranju materijala za sjednice

11:48h
0
Priprema materijala u papirnatom obliku po sjednici je koštala između dvije i četiri tisuće kuna // foto: Ivan Brkić

Koprivnički gradski vijećnici na sjednicu će u ponedjeljak donijeti nova prijenosna računala. Dobili su ih iz gradske uprave kako bi se sjednice vijeća efikasnije pripremale te kako bi se pritom i znatno uštedjelo.

Materijale za sjednice u digitalnom obliku skidaju sa interne web stranice grada za razmjenu dokumenata , a mogu ih koristiti dok su još u radnoj verziji te tako aktivno sudjelovati u pripremi svih odluka. 

S obzirom na najavljeno smanjenje troškova novi način rada podržava i oporbeni HDZ-ov vijećnik Ernest Forjan. Kaže, spreman je i na početne poteškoće koje bi svi trebali prevladati bez većih problema.

– Računalo se može evo trenutno po mojim saznanjima i onom što sam odradio na njemu spojiti samo u neposrednoj blizini gradske vijećnice jer koristimo bežični način spajanja na mrežu. I možda da napomenem da ta računala kao vijećnici koristimo isključivo za namjenu, funkcioniranje i rad gradskog vijeća da ljudi ne misle da koristimo na neki drugi način i da trošimo novce građana grada Koprivnice.

Gradonačelnik Zvonimir Mršić rekao  nam je da su samo za kopiranje i održavanje fotokopirnog aparata plaćali 70 tisuća kuna godišnje, a priprema materijala u papirnatom obliku po sjednici je koštala između dvije i četiri tisuće kuna.

Izvor: Radio Drava

 

čitam...