18.2 C
Koprivnica
Petak, 12. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
saga se nastavlja

Grošić se oglušio na sudsku odluku i uveo ‘silenzio stampa’
G

Ne propustite

Katarina Vuljak, odvjetnica stanara Martinovke, jutros, u petak, predala je zahtjev sudu da se odredi sredstvo prisile za ostvarivanje privremene mjere, odnosno da se omogući angažiranje treće strane koja će ukloniti ogradu.

Darko Grošić, koprivnički građevinski poduzetnik, nije uklonio dio ograde po odluci Općinskog suda u Koprivnici. Još jučer, u četvrtak, poslijepodne prošla su 24 sata otkako je primio rješenje kojim mora ukloniti dio ograde u širini tri metra na asfaltiranom putu kako bi se omogućio prilaz do Martinovke sa strane Florijanskog trga.

– Jutros smo na sud predali zahtjev da se odredi sredstvo prisile kojim će se ostvariti privremena mjera – rekla je Katarina Vuljak, odvjetnica stanara Martinovke.

Objasnila je kako prema zakonskom okviru sredstvo prisile može biti različito, poput primjerice izricanja novčane kazne u ovom ovršnom postupku Grošiću, ali oni su se odlučili za sredstvo prisile kojim će se angažirati treća strana koja će po nalogu suda ukloniti dio sporne ograde.

– Stanarima je u interesu da se ograda makne stoga smo se odlučili za ovakav zahtjev – dodala je K. Vuljak i istaknula kako rješenje očekuju još danas, u petak, ili najkasnije u ponedjeljak.

Grošić ni danas nije želio razgovarati o ovom slučaju već je putem SMS-a poručio da do pravomoćne presude ne komentira sudske sporove u medijima.

Podsjetimo, stanari su pokrenuli tužbu protiv Grošića zbog smetanja posjeda, ali i prijedlog za donošenje privremene mjere po kojoj Grošić ogradu mora ukloniti, a na koju se ne može žaliti. Naime, postavljanjem ograde tik uz pješačku stazu, Grošić je stanarima onemogućio pravo služnosti provoza i prilaza do njihove zgrade putem asfaltiranog dijela koje imaju unatrag 20 godina kada je zgrada izgrađena.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×