Hrvatske rukometašice danas na teškom ispitu s Rusijom

11:23h
0
tatari

081210-tatari-mHrvatske rukometašice danas će se u drugoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva u Makedoniji sastati s reprezentacijom Rusije (16,15 – HTV 2), aktualnim svjetskim prvakinjama. Hrvatska je u drugi krug prošla bez bodova, prva dva osvojena su u ponedjeljak protiv Bjelorusije.

– Poharala nas je viroza, i mene je sinoć uhvatila. Vjerojatno ću biti u sastavu, nastojat ću pomoći koliko ću moći – rekla nam je Miranda Tatari, kapetanica hrvatske izabrane vrste.

Miranda nije zadovoljna onime što je Hrvatska do sad pokazala u Makedoniji.

– Nezadovolja sam, moglo bi se reći i razočarana. Prije Europskog prvenstva rekla sam da se možemo boriti i za medalju, jer stvarno imamo super ekipu. Međutim, igrom koju smo pokazali nisam nimalo zadovoljna. Iako teoretski još možemo u polufinale, ako dobijemo Rusiju i Švedsku i ako nam se poklope drugi rezultati, ide mi na živce iz godine u godinu zadovoljavati se drugim krugom.

Rusija je uvijek jaka, no naš je dojam da nije tako dominantna kao ranije?

– Na ovom EP su sve ekipe jako ranjive, gotovo svakoj reprezentaciji nedostaje nekoliko jakih igračica. Zato sam se i nadala da ćemo se boriti za medalju, jer smo kompletne i dobro uigrane, par godina smo na okupu. Bit će teško s Rusijom, no uz bolju obranu i koncentraciju u napadu im možemo parirati. Ruskinje su uvijek, bilo da je riječ o reprezentaciji ili klubovima, razina ispred svih, ali nisu nepobjedive. Sve dok ima nade, moramo vjerovati – poručila je Miranda Tatari.