HSS-ova trojka za izbore

Hudić, Ivančan i Mesarov: Želimo biti župani, županija se mora voditi na moderan način koji će ju razvijati i otvarati radna mjesta

HSS je najjača stranka u županiji i inzistiramo na tome da ima svog kandidata za župana. Ipak, sve je i stvar dogovora s koalicijskim partnerima jer su bitniji projekti nego podjela funkcija, rekao je Mladen Mađer.

11:26h
0
Hudić, Ivančan i Mesarov // Foto: Matija Gudlin

Koprivničko-križevački HSS danas je održao susret s medijima kako bi izvijestili o stanju u lokalnom ogranku stranke, istaknuli planove za lokalne izbore te predstavili trojicu potencijalnih kandidata za župana.

Riječ je o načelniku općine Novo Virje Branku Mesarovu, načelniku Koprivničkih Bregi Mariju Hudiću te načelniku općine Molve Zdravku Ivančanu. Kao što je rekao predsjednik županijskog HSS-a Mladen Mađer, netko od njih trojice bit će kandidat za župana kojega će stranka u predstojećim pregovorima s mogućim koalicijskim partnerima pokušati “progurati”.

– HSS je najjača stranka u županiji i inzistiramo na tome da ima svog kandidata za župana. Ipak, sve je i stvar dogovora s koalicijskim partnerima jer su bitniji projekti nego podjela funkcija – rekao je Mađer.

Svatko od trojice kandidata spreman se uhvatiti ukoštac s funkcijom župana te su istaknuli zadovoljstvo što ih stranka predstavlja kao kandidate.

Foto: Matija Gudlin

– Mi kao čelnici jedinica lokalne samouprave nakon ovih izbora želimo imati vodstvo u županiji od kojega ćemo svi imati koristi. Ova podjela u HSS-u dogodila se na način da smo mi kao čelnici nezadovoljni stanjem u županiji s jedne strane, a oni koji prazne proračun i time su zadovoljni su s druge strane i otišli su u Mrežu nezavisnih lista. Osobno ću se jednako zalagati za rezultat na ovim izborima bez obzira na to tko od nas bude kandidat jer dobro znamo što želimo postići – stav je Branka Mesarova.

S njime se složio i Ivančan, koji smatra da se županija treba voditi na moderniji način nego dosad.

Svi bi mi htjeli napredovati do izvršne vlasti i voditi županiju na način koji donosi nova radna mjesta i razvoj. Prerano je govoriti o tome hoću li ja biti kandidat, ali naravno da to želim. Imamo i obveze prema svojim lokalnim sredinama tako da ne treba ići grlom u jagode zbog političkog napredovanja i napustiti svoje općine, koje netko mora i voditi – smatra načelnik Molvi.

Mario Hudić još nije u potpunosti siguran u to da želi biti kandidat, no i sama pozicija u kojoj se našao veliko mu je zadovoljstvo i veliki izazov.

Mario Hudić i Zdravko Ivančan // Foto: Matija Gudlin

Čast i zadovoljstvo mi je da je stranka prepoznala mene kao mogućeg kandidata za župana. Odlučit ću vrlo brzo o tome jer i sam imam obveza prema svojoj općini i Podravki u kojoj radim – rekao je Hudić, a smatra i da se županija mora orijentirati na razvoj putem ekonomije, privlačenja investitora i EU projektima, što se, prema njegovom mišljenju, premalo iskorištava.

Za idući tjedan u HSS-u planiraju sastavljanje tima za pregovore s koalicijskim partnerima, a Mađer ne isključuje unaprijed nijednu stranu.

– Odluka vrha stranke je da sve županijske i općinske organizacije imaju autonomiju što se tiče odabira koalicijskih partnera. Pregovarat ćemo sa svima, a cilj nam je da imamo što veći broj načelnika općina te svog kandidata za župana – najavljuje Mađer, te naglašava da su brojke o masovnom odlasku članova iz HSS-a uvelike pretjerana.

Od 3 tisuća članova ispisnice je tražilo njih 50-ak. Dobili smo i neke nove članove, a aktivirali su se i neki stari koji su bili potisnuti za vrijeme Hrga i Korena, tako da smo zapravo u “egalu” – izračunao je.

Branko Mesarov // Foto: Matija Gudlin

Pregovori su već počeli u Koprivnici, gdje je HSS već obavio razgovore s SDP-om i HDZ-om, rekao je dožupan i predsjednik koprivničkog dijela stranke Ivan Pal.

– U Koprivnici nismo zadovoljni realizacijom županijskih projekata. Brzu cestu više nitko ne spominje, pedijatrija je gurnuta u stranu, imamo ozbiljne probleme sa školskim sustavom, prihodi padaju, vratili su nam JPP, za Piškornicu ne znamo kako će izgledati… – nabrojao je Pal. Njegov odnos sa županom Darkom Korenom prema njegovim je riječima dobar jer obojica odgovorno obavljaju svoje dužnosti prema građanima, bez obzira na politička razilaženja.

Od ostalih gradova u županiji, HSS je aktivan još u Križevcima, dok u Đurđevcu nema ogranak. U Križevcima je gradska organizacija raspuštena, no povjerenik Marijan Vuković priprema skupštinu te očekuje oko tisuću članova s kojima će HSS u tom gradu na izbore izići samostalno.

Opširnije o stavovima i planovima Mladena Mađera za lokalne izbore, vlastiti politički put i ostalu aktualnu problematiku možete pročitati u nedavnom intervjuu.

čitam...
Loading...