Kolumna: Magdalena Podravska // Jer VOLIM Koprivnicu

11:56h
0
magdalena-podravska-header

Jer VOLIM Koprivnicu

Moj tematski kolumnistički interes ima samo dvije smjernice; seks i kuhanje. I to je sasvim ispunjavalo moju želju za kreativnim pisanjem. Dok se nije umiješala politika. I to ona lokalna. A složit ćete se da ako negdje ima seksa i političke kuhinje onda ga ima prije i poslije izbora. Još kad se sve događa doma u dvorištu – nemreš držat zatvorena usta niti da hoćeš. Pa umjesto da progovorim na uši ipak sam odlučila progovoriti na tipkovnicu. A to je sigurno puno učinkovitije. I poučnije. Jer uvijek je dobro aktualizirati poznati priču – NEKA ONAJ TKO JE NEVIN BACI PRVI KAMEN. Nek onaj koji nikad nije smuljao prvi potegne pitanje odgovornosti. Nek onaj koji se nikad nije skurvao u mislima ili „ za prav” propituje moralne osnove Podravaca! Dragi moji, plavi, crveni, narančasti i zeleni ljudima je već dosta priče i zlo im je od obećanja. Nitko od vas nije na poziciji koju obnaša zato što je iznimno lijep ili pametan već zato da služi građanima i pomaže dobrobiti ljudi oko sebe. A tako bi trebalo biti i s perjanicama demokracije – novinarkama i novinarima. Upravo bi oni trebali biti neobojani, dosljedni i pouzdani i dok nije tako o pravoj demokraciji svi skupa možemo samo sanjati.

Zato me vrijeđa kao Koprivničanku i stranački neobojanu Podravku stalno pljuvanje po svemu i svima koji nisu u skladu sa Staljnističkim duhom formiranja javnog mijenja. Boli me kad o mojim bivšim profesorima govore kao o kmetima i stranačkim poslušnicima jer su za lokalnu zajednicu učinili puno. 

A JA SA SIGURNOŠĆU ZNAM – da ta Koprivnica nije nikad bila „palanka” kako ju neki žele prikazati jer im trenutno tako odgovara. U njoj žive vrijedni, marljivi, topli ljudi. Ja VOLIM Koprivnicu. Svi koji je ne vole i koji misle da je „dno dna” poručujem da ona nije poligon za vaše osobne obračune. Ako jeste – potražite neki drugi borbeni teritorij jer Podravinu i onako ne nosite na srcu.

A sad se vraćam u kuhinju!

čitam...
Loading...