Kolumna: Magdalena Podravska // Jer život je cool

11:20h
0
magdalena-podravska-header

Jer život je cool

I vidite vi taj smak svijeta! Iako sam izvana vrištala kak to služi da bi pametni zarađivali na budalama, ali ipak mi se malo guzica stisnula kad sam namještala budilicu za 21. prosinca.

Misliš da ti je svejedno, ali ona skrivena, zločesta, mala Magdalena zna; Kaj ako su Maje imale pravo? Zna da u tom trenutku, i nažalost samo u takvim trenutcima, postajemo svjesni koliko je život sjajna stvar i koliko je svaka minuta posebna i vrijedna. I onda nakon 10 minuta takvog duhovnog mira ponovno se vraćamo u dnevne idiotarije punom parom. A što da je smak zaista stvarnost? Ne znaš jel gore da znaš za to ili ne znaš. Zapravo ruku na srce – isto ti dođe.

Ono što nikada nije isto, vrijeme je blagdana. Vrijeme kad svi iznova mislimo da ćemo od iduće godine biti pametniji, bolji, vitkiji i uspješniji nego što smo bili. I taj zanos opet traje nekoliko minuta koliko nas drži kolektivno ludilo. Zato ove godine za blagdana odvojite malo vremena za sebe. Ne u krugu obitelji, ne ležeći pred TV-om, već u tišini. Kao da jeste sebi zaista najbolji prijatelj !…. i probajte pobrojati, ne ono što želite, već ono što imate. Nakon prvih nekoliko rečenica shvatiti ćete upravo poput mene da smo istinski bogati. Zdravlje, krov nad glavom, stalna primanja, obitelj – nekoliko sitnih stvari koje nema baš tako puno ljudi koliko vam se čini. Vrijeme je da osvijestite da ono što imate trajno ispunjava vaš svijet optimizmom i vrijednostima.

Dakle, dragi moji ( IPAK SAM JA ŽENA) i drage moje u novoj 2013. probajte zajedno samnom:

  1. MAKNUTI FOKUS SA HOĆU NA JESAM – jer inače nikada nećete prestati trčati za tuđim ciljevima, autima, kućama i partnerima..
  2. UŽIVATI U SMIJEHU – jer pravo je vrijeme da shvatite da je život pun sjajnog humora, ako prestanete biti zanovijetalo
  3. VIŠE SLUŠAJTE – jer to je danas vještina u izumiranju koju treba njegovati kako bi jasnije čuli i sebe i druge. Intuicija je također vještina, počnite ju cijeniti
  4. POSTANITE ODLUČNIJI – vrijeme izgubljeno na vaganje i neodlučnost iskoristite za hobby u kojem uživate jer neodlučnost može biti opasno zarazna navika
  5. PRESTANITE SE USPOREĐIVATI – jer ćete tada shvatiti koliko neracionalne važnosti sebi pridajemo bez ikakve osnove. Naša mjerila u našim su glavama i čim shvatite da imate svoje vlastite prioritete i važnosti bit ćete sretniji. Ritam određujete vi! Ne zaboravite to!

I na kraju dragi moji; „ Budite u Novoj godini sebi najbolji prijatelj jer život je cool. Nemojte čekati Maje da vas podsjete na to. Sretno!”

čitam...