gradska organizacija

Koprivnička Mreža ‘oplela’ po gradonačelniku Jakšiću: Zbog njega smo postali poznati kao grad političkog ‘kokošarenja’

Treća faza ''kokošarenja'' je Jakšićevo otvoreno pismo ministru Viliju Berošu, kojeg poziva u pomoć. I mi se pridružujemo pozivu, jer Jakšić sa svojim gradskim stožerom nije sposoban uvesti red u vrevu subotnje špice na Zrinskom trgu, upravo ispod prozora njegova ureda, piše Mreža u priopćenju.

10:00h
0
Ivica Suvalj i Miljenko Flajs iz Mreže nezavisnih lista //Foto: Matija Gudlin

Najuže vodstvo koprivničke Mreže nezavisnih lista održalo je telekonferenciju na kojoj su raspravljali o trenutnoj situaciji u gradu Koprivnici, a u prvom planu bio je koronavirus.

Zaključili su kako je grad Koprivnica na razini države usred ove pandemije koronavirusa postao prepoznat kao grad političkog ‘kokošarenja’, navode u priopćenju, a sve to zahvaljujući aktivnostima mladog gradonačelnika Mišela Jakšića.

– U prvoj fazi te neprimjerene bitke za nacionalni medijski i stranački prostor, u Koprivnicu je stigao SDP-ov Rajko Ostojić, koji u vrijeme e-propusnica stranački nije ni smio putovati državom. Nakon što je Rajko trebao ostati doma, gradonačelnik Jakšić stvara nepostojeću aferu iz zaraze u županijskom Domu za starije i nemoćne. Činjenicu da je dio starijih korisnika obolio od korona virusa, Jakšić beskrupulozno koristi za nametanje i preporuku svog stranačkog kadra na mjesto Ravnatelja, umjesto postojeće Vesne Križan – stoji u priopćenju gradske organizacije Mreža, inače stranke koju je osnovao aktualni župan Darko Koren.

Prema saznanjima Mreže nezavisnih lista, svi zaraženi štićenici Doma su pod zdravstvenim nadzorom i stabilnog zdravstvenog stanja.

– Treća faza ‘kokošarenja’ mladog koprivničkog gradonačelnika je njegovo otvoreno pismo ministru Viliju Berošu kojeg poziva u pomoć. I mi se pridružujemo pozivu, jer Jakšić sa svojim gradskim Stožerom nije sposoban uvesti red u vrevu subotnje špice na Zrinskom trgu, upravo ispod prozora njegova ureda. Pismo ministru vrhunac je političkog neukusa i pokazuje suprotno od onoga što se njime htjelo postići. Pokazuje se organizacijska nemoć mladog gradonačelnika Koprivnice u kriznim situacijama, koji proziva kriznog Golijata RH Vilija Beroša – piše koprivnička Mreža.

Na istoj toj telekonferenciji koju je Mreža održala među sobom prokomentirali su i zahtjev županijskog SDP-a koji traži da se dužnosnici u Koprivničko-križevačkoj županiji odreknu 50 posto plaće, a ne, kako navode, ‘mizernih 15 posto’.

Ovo smatramo vrhuncem licemjerja, jer si je SDP-ov gradonačelnik Jakšić plaću smanjio upravo za toliko – mizernih 15 posto – zaključilo je vodstvo koprivničke Mreže nezavisnih lista.

Kontaktirali smo gradonačelnika Jakšića koji je baš bio na kolegiju pa nije u mogućnosti prokomentirati navode iz oporbe. Kazao je da, ukoliko će komentirati, kasnije će to napraviti.