21.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Križevci: Impromova vrijednost pala sa 38 na 29,5 milijuna kuna
K

Ne propustite

Prvi krug prodaje križevačkog prerađivača mesa u stečaju tvrtke Improm za 38 milijuna kuna nije uspio, jer nije bilo zainteresiranih kupaca.

Stečajni upravitelj Darko Šket je najavio da će u drugom pokušaju cijena biti niža za 25%:

– Improm u stečaju ćemo do kraja godine pokušati prodati za otprilike 29,5 milijuna kuna. Tvrtka je bankama, dobavljačima i drugim vjerovnicima dužna 72 milijuna kuna, što je duplo više od njezine vrijednosti, ni i dalje surađuje s Danicom i još uvijek zapošljava 29 radnika.

Smanjivanjem cijene Improma sa 38 na 29 milijuna kuna, što će se vrlo vjerojatno dogoditi bar još jednom, više nije upitna samo naplata radničkih te potraživanja dobavljača, već i isplata dugova koje ta tvrtka ima prema bankama. Improm, naime, Erste banci, PBZ-u i banci Banco Populare duguje 38 milijuna kuna, a to znači da će i one ostati “kratkih rukava”. Radnici će, pak, naplatiti 50% potraživanja koja im je dužan podmiriti Fond za razvoj i poslovanje i možda će izvući nešto novca prodajom Impromove imovine koja nije opterećena kreditima, a dobavljači, država i drugi vjerovnici mogu se oprostiti od svojeg novca. Šketovo predviđanje da Podravka, iako jako zainteresirana da kupi Improm, neće dati ponudu na prvoj javnoj dražbi se obistinilo, no razlog tome vrlo vjerojatno nije želja da križevačku tvrtku otkupi za što manje novca, već afere zbog kojih je izgubila više od 300 milijuna kuna, a po nekim izračunima i blizu pola milijarde kuna. Novi predsjednik NO-a Podravke Ljubo Jurčić nedavno je, naime, kazao da će tvrtka u razvoj i širenje poslovanja uložiti onoliko novca manje koliko je izgubila zbog malverzacija pritvorenih članova njezine Uprave, a to vrlo vjerojatno znači da će se odustati od preuzimanja Improma.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Glogovac

[FOTO] TRAGEDIJA Žena (58) pala s bicikla, udarila glavom i preminula

Danas u Glogovcu, točnije u Ulici Stjepana Radića dogodila se strašna tragedija. Smrtno je stradala 58-godišnjakinja koja se kretala na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×