ČIJE IME ZAOKRUŽITI?

Križevci dobili i sedmoga kandidata za gradonačelnika, a mogao bi se uključiti i osmi

Sredinom ožujka pisali smo o sigurnim i potencijalnim kandidatima za gradonačelničke te poziciju koprivničko-križevačkog župana. Otada do danas, pojavila su se nova imena.

14:10h
0
scaled e
Goran Gregurek // Foto: Mreža nezavisnih lista

Sredinom ožujka pisali smo o lokalnim izborima koji će se održati u svibnju, odnosno o sigurnim i potencijalnim kandidatima za mjesto župana Koprivničko-križevačke županije, kao i pretendentima za gradonačelničke pozicije Koprivnice, Đurđevca i Križevaca. Najširu ponudu, pokazuje se, imat će birači potonjeg grada – Križevaca.

Uz aktualnog gradonačelnika Marija Rajna, koji brani svoj status osvojen nakon 16 godina duge vladavine Branka Hrga, u izbornu trku uključio se ravnatelj Opće bolnice dr. Tomislav Bardek i šef gradskog HDZ-a Mato Devčić, zatim aktualni predsjednik Gradskog vijeća te SDP-ov predstavnik Marko Katanović, a tu su i HDS-ov Ivica Švagelj, inače predsjednike gradskog ogranka stranke. Bivši SDP-ovac, danas nezavisni kandidat, Ivica Majdak 2017. godine pokušao je doći do mjesta gradonačelnika, a na isti će put krenuti i ove godine.

Otkako smo objavili prethodni tekst, pojavili su se šesti i sedmi kandidat. Jedan od njih jest HSS-ov Miroslav Stručić koji je kandidaturu potvrdio početkom ožujka. Krajem mjeseca, prije par dana, to je učinila koalicija Mreže nezavisnih lista, HSU-a i HNS-a, objavivši kako će ih na lokalnim izborima u Križevcima predstavljati Goran Gregurek i njegov zamjenik Tihomir Hodak.

– Smatram da gradonačelnik Rajn, kao ni ljudi oko njega, nisu dorasli izazovima koji su pred njih bili postavljeni – rekao je Gregurek prilikom predstavljanja, dok je župan Darko Koren, ujedno predsjednik Mreže, kazao kako je riječ o “najkompetentnijoj osobi koja može odgovoriti na buduće izazove.”

Priča se, spomenimo, kako će narednih dana i MOST predstaviti kandidata. Dakle, osmoga ukupno koji će pokušati doći do mjesto gradonačelnika prigorskog grada.

Foto: Mreža nezavisnih lista