Nasljednica

Mađera spriječio zakon, no u utrku za načelnicu Novigrada Podravskog ide njegova mlada kći Tajana Šimunić

Bila sam 16 godina uz tatu u tome, pratila sam njegov rad, iako nisam bila politički aktivna, uvijek sam ga podupirala. Sada sam jednostavno odlučila, zašto ne, rekla je Tajana Šimunić.

15:46h
6
Podijeli objavu
Tajana Šimunić // Foto: Facebook

Na lokalnim izborima za načelnika Novigrada Podravskog Mladen Mađer neće se moći kandidirati zbog zakona o sudskim presudama koji ga u tome sprječava. No, njegov rad spremna je nastaviti njegova kći, koja je kandidatkinja HSS-a u toj općini.

Tajana Šimunić 28-godišnja je magistra politologije koja je dosad indirektno pratila oca u njegovom političkim djelovanju, a sada se odlučila aktivno uključiti u rad stranke koje je Mladen Mađer čelnik u Koprivničko-križevačkoj županiji.

– Samoinicijativno sam to odlučila. Bila sam 16 godina uz tatu u tome, pratila sam njegov rad, iako nisam bila politički aktivna, uvijek sam ga podupirala. Sada sam jednostavno odlučila, zašto ne – objasnila nam je svoju odluku.

Ustupila: Tajana Šimunić

Na parlamentarnim izborima prošle godine brinula se za očevu prisutnost na društvenim mrežama, nakon fakulteta volontirala je u Hrvatskom saboru, a stručno osposobljavanje odradila u Županiji, tako da je uvijek bila “tu negdje”, no službeno je stupila u stranku tek prije tri mjeseca.

U političkom djelovanju namjerava nastaviti put koji je zacrtao njen otac, no također i uvesti inovacije.

Više ćemo se posvetiti mladima, treba ih osluškivati i staviti naglasak na djecu, ali i na umirovljenike. Mladi sve više i više odlaze, u Novigradu ih se nažalost može izbrojiti na prste – rekla nam je Tajana Šimunić.

Konkretan program bit će definiran na sastancima i predstavljen javnosti, a zasad se zna da HSS u Novigradu Podravskom na izbore izlazi u koaliciji s HSU-om, koji će dati zamjenika načelnika. Nositelj izborne liste bit će Željko Vuljak, dosadašnji predsjednik općinskog vijeća.

Podijeli objavu
 • Stanko

  Je, ak su to tatini geni onda Novigrad začas prestiže Dubai. Samo mora paziti da ne prodaje šodra na crno…

 • markec

  nečasne radnje ostaju u familiji? podržal bi svaku mladu osobu, neovisno o bojama, svaka čast i mladoj dami, ali… mađer, kaj stvarno?

  • Pero

   tako to ide. Ne pada jabuka daleko od stabla ako je stablo jabukovo.

 • nikola

  Don Mladen je nasao osobu preko koje ce i dalje manipulirati opcinom. Zasto bas iz obitelji….?

  • Stanko

   Pa kad niko drugi s njim neće imati posla.

 • nikola

  Inace don Mladen je svih ovih godina drzao vlast zahvaljujuci satelit selima Novigrada Podravskog, a ne samim Novigradom. On dobro zna zasto je to tako…