umjetnost

Muzej grada Đurđevca i ove godine planira bogate glazbeno-kulturne programe

Ovaj program bit će uz domaće i inozemne izložbene projekte dio bogate glazbeno-kulturne ponude Muzeja Grada Đurđevca u 2019. godini.

14:42h
0

U prostorima Muzeja Grada Đurđevca glazbena publika imat će u 2019. godini priliku čuti vrhunska djela klasične glazbe.


Zahvaljujući odobrenim programima na natječaju Ministarstva kulture Republike Hrvatske u 2019. godini, i glazbenicima je omogućeno gostovanje u već dobro poznatim salonima muzeja. Program će biti zanimljiv ne samo odrasloj publici, nego i polaznicima glazbenih škola, koji će imati priliku čuti djela izvedena na violini, violončelu, klaviru, klarinetu te također i gudački kvartet.

Svojim programom će nam se Gudački kvartet Porin te klarinetist Mihael Paar, kao i trio Marco Graziani, Latica Anić te Krešimir Starčević.

Kvartet Porin renomirani je hrvatski komorni ansambl, dobitnik niza nagrada, dok je Mihael Paar na klarinetu dobitnik diskografske nagrade Porin 2018. godine, u kategoriji najbolje skladbe klasične glazbe za Sonatu Brune Vlaheka.

Marco Graziani je violinist, diplomirao na Muzičkoj akademiji 2010. godine u klasi profesora Leonida Sorokova, gdje i djeluje kao docent od 2016. godine. Obnašao je funkciju koncertnog majstora orkestra HNK-a u Zagrebu, a od 2011. je i koncertni majstor Zadarskog komornog orkestra. Kao solist i član raznih komornih sastava nastupa na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima, gdje je i osvajao brojne nagrade.

Latica Anić je čelistica, diplomirala na Muzičkoj akademiji 2016. godine u klasi prof. Valtera Dešpalja, kod kojeg je studirala i na Muzičkoj akademiji u Lihtenštajnu. Pobjednica je državnih i međunardonih natjecanja, kao što su Međunarodno violončelističko natjecanje u Liezenu te jubilarna 50. tribina Darko Lukić. U posljednje vrijeme ostvarila je zapažene nastupe u Njemačkoj i Češkoj, muzicirajući s brojnim uglednim glazbenicima.

Krešimir Starčević je pijanist, diplomirao je na Muzičkoj akademiji 2013. godine u razredu prof. Đorđa Stanettija, a dio studija je proveo u Beču na Sveučilištu za glazbu i primijenjene umjetnosti. Surađuje s uspješnim hrvatskim glazbenicima, osvaja brojne domaće nagrade te pohađa razne seminare uglednih pijanista i pedagoga diljem Europe. Također, nastupa na mnogim festivalima, uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar HRT-a, Zagrebačke soliste i mnoge druge.

Ovaj program bit će uz domaće i inozemne izložbene projekte dio bogate glazbeno-kulturne ponude Muzeja Grada Đurđevca u 2019. godini.

čitam...