21.8 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
križevačko vijeće

Najavili nepodržavanje, a Proračun usvojen, vijećnici: Povećanje naknada vijećnicima, što je s time? Realizacija projekta je nula! Ovo je ogledalo planiranja vlasti
N

Planirali ste sredstva, osigurali ih, rekli što želite s tim sredstvima i na kraju nismo ostvarili ništa u zadnjih šest mjeseci. Ovo izvješće neću podržati jer se od kapitalnih projekata nije ostvarilo ništa, to jest vrlo malo, rekao je Ivan Majdak

Ne propustite

Pisali smo već o 16. sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca, koja se održala u ponedjeljak 18. rujna i po svemu sudeći, unatrag dužeg vremena, bila je to jedna od dužih sjednica križevačkog vijeća.

Raspravljalo se o raznim temama, bilo je i nelagodnih situacija i škakljivih pitanja i odgovora. Bez lijepih riječi i kamufliranja. Podsjetimo, sjednici je nazočio zamjenik gradonačelnika, Danijel Šaško.

Velika rasprava i brojne pokude na račun Grada razvile su se na šestoj točki, odnosno na Donošenju polugodišnjeg Izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Križevaca za prvo polugodište ove godine.

– Opet nema gradonačelnika, ali smo i dalje u njegovim obećanjima. Povećanje naknada vijećnicima. Što je s time? – pitao je odmah na početku rasprave vijećnik Antonio Sirovec.

gradsko vijeće križevci, sjednica, vijeće križevci
Foto: Grad Križevci

Denis Maksić nezadovoljan je što Grad, prema njegovu mišljenju, ne povlači dovoljno sredstva iz EU fondova.

– Grad se istovremeno zadužuje, dižu se krediti, plaćaju se stari. 24 milijuna eura iznosi proračun Grada, nažalost nismo od tog iznosa mogli izdvojiti novac za bilježnice za osnovnoškolce. Nije mi ni jasno izdvajanje novca za turističke svrhe – pobrojao je Maksić razna negodovanja i upitnike koji su mu se “nastanili u glavi te priupitao hoće li tekući projekti biti dovršeni do kraja godine.

gradsko vijeće križevci, sjednica, vijeće križevci
Foto: Grad Križevci

– U planu je povećanje naknada vijećnicima, planirat ćemo sredstva u sljedećem proračunu – odgovorila je kratko pročelnica Upravnog odjela za pravne i opće poslove, Sandra Vuketić.

Ivan Majdak dotaknuo se također raznih tema.

– Sufinanciranje rušenja starih objekata, bilo je to žustro najavljeno, u toj rubrici je nula eura koliko vidim. Rekonstrukcija biciklističke staze u Teslinoj, realizacija nula. Uređenje parka u ulici kralja Tomislava, realizacija nula… ovo je vrlo zanimljivo. Priprema EU projekata, realizacija nula… Dakle ovo je ogledalo planiranja i ogledalo rada gradske vlasti. Planirali ste sredstva, osigurali ih, rekli što želite s tim sredstvima i na kraju nismo ostvarili ništa u zadnjih šest mjeseci. Ovo izvješće neću podržati jer se od kapitalnih projekata nije ostvarilo ništa, to jest vrlo malo – rekao je Ivan Majdak i napustio govornicu..

Nakon njega, za mikrofon je došao Danijel Šaško i kratko odgovorio.

– Vidite i sami da je ovo polugodišnje izvješće, tako da o tome svemu možemo razgovarati iduće godine. Neki projekti realizirani su u prvoj polovici godine, neki će biti u drugoj polovici, ne razumijem koji dio vam nije jasan – kazao je Šaško.

Prije nego je proračun usvojen, svoje vrijeme za izražavanje iskoristio je i Dejan Pernjak.

– Prije sjednice Gradskog vijeća bila je konferencija za medije, s obzirom na to da znamo da je Vlada najavila ukidanje prireza, bilo je komunikacija da su to populistički potezi, da Grad može taj novac puno bolje iskoristiti. Pročitao sam samo naslov koji kaže da će iduće godine biti puno manje prihoda, čak milijun eura i mene zanima kako ćete nadoknaditi taj gubitak – pitao je Pernjak.

gradsko vijeće križevci, sjednica, vijeće križevci
Foto: Grad Križevci

– Dobro ste shvatili, imat ćemo milijun eura manje. Hoće li nam to faliti ili ne? Ha, planirat ćemo sve s tih milijun eura manje. Planirat ćemo novi proračun bez toga – zaključio je Šaško.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dašak ljeta

Suncem okupana ljepotica očitala modnu lekciju, “špiceri” mogu gledati i učiti kako se to radi

Spajanje nespojivog - vještina koju žele mnogi, ali malo ih ima osjećaj za to. Zeleni crop top i baby ružičasta...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×