22.9 C
Koprivnica
Subota, 30. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
gradsko vijeće

Hoće li se na kraju spajati Vodne usluge i KC vode? Šaško: Trenutno nitko od isporučitelja u Hrvatskoj nema jasan odgovor na ovo
H

Kako će se definirati odnos, kakva će biti upravljačka struktura, što to sad znači za nas, to spajanje Vodnih usluga Križevci s Koprivničkim vodama, pitao je vijećnik Dejan Pernjak

Ne propustite

Jučer je održana 16. sjednica Gradskog vijeća grada Križevaca, a već na prvoj točki povela se rasprava. Naime, prva točka odnosila se na razmatranje Godišnjeg financijskog izvještaja za 2022. godinu Vodnih usluga d.o.o. Križevci i izvješća neovisnog revizora.

Dejan Pernjak je odmah na početku rekao kako ga zanima spajanje Vodnih usluga s Koprivničkim vodama.

– S obzirom na to da se radi o Vodnim uslugama, može li se dogovoriti i saznati kako teče primopredaja i spajanje s Koprivnicom. Kako će se definirati odnos, kakva će biti upravljačka struktura, što to sad znači za nas, to spajanje Vodnih usluga Križevci s Koprivničkim vodama – pitao je Pernjak.

gradsko vijeće križevci, sjednica, vijeće križevci
Dejan Pernjak // Foto: Grad Križevci

– Mislim da trenutno nitko od isporučitelja u Hrvatskoj nema jasan odgovor na ovo. Mi smo dobili ovih dana od KC voda pismo da su obvezni provesti spajanje. Mislim da nećemo biti prvi koji će se spojiti, priča je puno kompleksnija, i Koprivnica i Križevci provode Aglomeraciju i bilo bi to sad komplicirano – odgovorio je zamjenik gradonačelnika, Danijel Šaško.

Foto: Tihana Grašić
Danijel Šaško // Foto: Tihana Grašić

Vijećniku Ivanu Majdaku odgovor se ipak nije svidio.

– Kaže dogradonačelnik da je došlo pismo namjere, a pošto je Grad većinski vlasnik Vodnih usluga, zanima me kad mislite na Gradsko vijeće staviti na red raspravu o prenošenju vlasništva. Niste napravili ništa što ste obećavali pa budite fer i jasno i glasno stanite pred vijećnike da raspravljamo o svemu, što se tiče cijene vode, zaštite prava križevačkih radnika i svega ostalog – pobrojao je Ivan Majdak.

ivan majdak
Ivan Majdak // Foto: Grad Križevci

Ipak, nakon žustrije rasprave, prva točka usvojena je jednoglasno s 15 glasova za.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

ČETVRTA HNL SJEVER

FOTO/VIDEO Molvarci protiv Ferdinandovčana preknuli rezultatsku krizu, Franjo Jaković bacio u delirij Krbuljin boyse

Molvarska Mladost u lokalnom je derbiju šestog kola Četvrte hrvatske lige Sjever pobijedila Ferdinandovac 2:1 i nakon dva visoka...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti