28.1 C
Koprivnica
Petak, 21. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO Neobični Fijolićevi radovi u Galeriji S
F

Ne propustite

Izložba Noviji radovi Ivana Fijolića otvorena je u koprivničkoj Galeriji S u subotu u podne.

Fijolić je rođen u Zagrebu 1976. godine, diplomirao je na Nastavničkom odsjeku (kiparstvo) Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a do sad je imao dvadesetak samostalnih izložbi.

Izložba je zajednički projekt Galerije Zlati Ajngel iz Varaždina i Galerije S iz Koprivnice, ostvarena je u suradnji s Formom biro Koprivnica i uz potporu Grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Rad Ivana Fijolića primjer je one umjetničke prakse u Hrvatskoj koja najdosljednije interpretira svijet potrošačke kulture, industrije zabave i masmedijskog raja. Podalje od doslovnog slijeđenja velikih teorijskih načela o kulturi u postmodernom društvu i vladajućih paradigmi umjetnosti, ali uz implicitno usvajanje svih vrijednosti koje nastaju u ova tranzicijska vremena kulture – od miksanih i hibridnih formi do nove društvene kontekstualizacije – aktualnu kulturalnu rekonfiguraciju ovaj autor vidi, prije svega, kao prostor za osobnu slobodu, kao mogućnosti izbora između nekoliko solucija, ali i kao prostor integracije različitih vrijednosti unutar autonomne plastičke prakse.

Ukratko: kao rješenje koje danas više nije opterećeno imperativima stilskih kategorija i tematskih cjelina nego je sve više prepušteno slobodnom meandriranju između područja različitih vrijednosnih i poetičkih sustava, a koje objedinjuje samo prostor popularne kulture. Pri tome, Fijolić izravno i neopterećeno uzima iz ponuđenoga inventara te kulture, resemantizira neke ustaljene sadržaje, briše granice ili usvaja strategiju aproprijacije kao sastavni dio umjetničkog postupka.

(Marijan Špoljar u predgovoru izložbe)

{vsig}kultura/04-2011/galecija-fijolic{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nije mu bilo spasa

FOTO I VIDEO // Strašna nesreća kod Koprivnice, motociklist na mjestu poginuo, oglasila se i policija!

Strašna prometna nesreća dogodila se nešto prije 19.30 sati na državnoj cesti u Reki kod Koprivnice. Kako doznajemo od...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×