Veliko priznanje

Novinarka Anđela Lenhard Antolin dobitnica je nagrade za životno djelo

10:30h
0
Anđela Lenhard Antolin // Foto: Kristina Kos

Osim kao novinarka, Anđela je poznata i po svom društvenom angažmanu, humanitarnom radu te promicanju turističkih potencijala Đurđevca i đurđevačke Podravine.

Đurđevački gradski vijećnici u utorak su donijeli odluku o dodjeli javnih priznanja, koja se zaslužnim građanima dodijeljuju povodom Dana grada.23. travnja.

Kako smo već pisali, Mile Dedaković Jastreb bit će proglašen počasnim građaninom.

Nagrada za životno djelo ide Anđeli Lenhard Antolin, poznatoj đurđevačkoj novinarki.

U ovome kraju nema medija u kojem nije djelovala, a još uvijek se aktivno bavi novinarstvom. Poznata je i po svom društvenom angažmanu, humanitarnom radu te promicanju turističkih potencijala Đurđevca i đurđevačke Podravine. Uvelike je pomogla da Đurđevac i Picokijada postanu prvi hrvatski pobjednici te dobiju titulu Europske destinacije turističke izvrsnosti.

Humanitarnim radom bavila se za vrijeme Domovinskog rata pa sve do danas, a pomoć potrebitima organizirala je preko svojih članaka, raznim akcijama, izložbama..

Autorica je knjige poezije na kajkavskom Molitva na čkoma te suautorica tri kuharice, kojima promiče podravsku gastronomiju.

Za svoj je rad već primila mnoga priznanja, a ova je nagrada kruna za njen osebujan. angažman.

Zlatna plaketa Sveti Juraj bit će dodijeljena Sportskom savezu osoba s invaliditetom Đurđevac, povodom 50 godina djelovanja.

Od svog osnutka udruga je postizala vrhunske rezultate te u arhivi ima više stotina osvojenih pehara, medalja i priznanja.

Krunoslavu Jakupčiću iz Zagreba ide priznanje za izuzetna ostvarenja na području gospodarstva.

Rodom Đurđevčanin, kao voditelj Uprave šuma, podružnice Zagreb, ostvaruje izvanredne poslovne rezultate. Aktivno podupire i sva značajnija događanja u Klubu Podravaca u Zagrebu.

Priznanje za izuzetan doprinos razvoju sporta u Đurđevcu, otići će u ruke Đuri Tomrlinu.

Nakon aktivnog i uspješnog bavljenja nogometom, streljaštvom, šahom, košarkom, danas je u zasluženoj mirovini, no i dalje obnaša dužnost predsjednika Zajednice sportskih udruga Đurđevca.

Ljekarne Štefanić dobitnik su priznanja Povelja grada Đurđevca za ostvarene rezultate na području unaprjeđenja zdravlja i ljekarničke skrbi.

Povelju dobivaju i Nikola Cik za promociju zavičajne povijesti te Ivan Domišljanović, za darovanih 100 doza krvi.

čitam...