Odgođen nastavak suđenja u slučaju “SPICE”

12:38h
0
foto: Ivan Brkić // Arhiva 08.06.2011.

Na Županijskom sudu u Zagrebu jutros je trebalo biti nastavljeno suđenje u slučaju Spice, u kojem se osmoricu optuženika tereti da su Podravkinim novcem pokušali preuzeti vlasništvo nad koprivničkom kompanijom te ju, prema USKOK-u, pritom oštetili za više od 400 milijuna kuna.

Na optuženičkoj klupi su bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, do izbijanja afere čelnici Podravke Zdravko Šestak, Darko MarinacJosip PavlovićSaša Romac, vlasnici varaždinske Fimi grupe Milan Horvat i splitskog SMS-a Srđan Mladinić te zagrebački odvjetnik Zoran Marković.

Ročište je jutros odgođeno, zbog toga što je Šestak promijenio odvjetnika, a njegova braniteljica Laura Valković trebala dodatno vrijeme za pripremu. Naime, bivši predsjednik Uprave Podravke više nije mogao plaćati odabranog odvjetnika Krunoslava Kunštića pa je tražio i dobio odvjetnika po službenoj dužnosti, zagrebačku odvjetnicu Valković.

U današnjem nastavku suđenja na Županijskom sudu u Zagrebu trebala su početi i svjedočenja; kao prve svjedoke USKOK je pozvao nekadašnjeg predsjednika Uprave Podravke Zvonimira Majdančića te bivšeg člana Nadzornog odbora kompanije Damira Felaka. Sudac Siniša Pleše prihvatio je pozvati 115 USKOK-ovih i 30-ak svjedoka obrane, a među njima mnoga su poznata imena, od predsjednika HSS-a Josipa Friščića, SDP-ovog gradonačelnika Koprivnice Zvonimira Mršića, do bivšega glasnogovornika vlade Ratka Mačeka i aktualnog predsjednika Podravkinog Nadzornog odbora Ljube Jurčića.

tekst: Radio Koprivnica