Održana 10. sjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja

15:56h
0
Deseta sjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja; Foto: Ivan Brkić

Desetoj sjednici Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja održanoj u prostorima Županije prisustvovali su ravnatelji iz cijele Hrvatske. Domaćin sjednice bio je ravnatelj koprivničke Gimnazije Vjekoslav Robotić a sudomaćin zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal, dugogodišnji ravnatelj i jedan od osnivača Udruge.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i šport, Mladen Antolić ravnateljima je pripremio pregled stanja u školstvu na području županije.

– Unatoč svim poticajima, na razini cijele županije bilježimo pad učenika koji pohađaju srednje škole. Tijekom posljednjih šest godina njihov se broj smanjio za čak 489 učenika, a gimnazijalaca kojih je sada 658 prije pet godina je bilo 482 više, a naznaka poboljšanja nema – rekao je Antolić.

Osvrnuo se i na visoke rashode Gimnazije koji na godišnjoj bazi premašuju devet milijuna kuna, te na izrazito skup najam od 11.142.000,00 kuna od čega Županija plaća 61, 5 posto, a Grad plaća 38, 5 posto.

– Gradnja Gimnazije skupo nas košta, a najam od skoro 11,2 milijuna kuna plaćati ćemo 25 godina što trošak Gimnazije diže na vrtoglavih 270 milijuna kuna – naglasio je Antolić.

Uz subvencioniranje prijevoza, organizaciju natjecanja, školu plivanja i informatičko opismenjavanje učenika, Županija ove godine planira 11, 6 milijuna kuna uložiti u poboljšanje kvalitete obrazovanja na cijelom svom području.

Izabran novi potpredsjednik

Udruga srednjoškolskih ravnatelja ima predsjednicu Suzanu Hitrec i tri potpredsjednika. Zbog nemogućnosti Patricije Smoljan da nastavi obavljati svoju funkciju potpredsjednice, na prijedlog Vjekoslava Robotića na njeno je mjesto izabran ravnatelj tehničke škole u Karlovcu, Mile Lulić koji će funkciju potpredsjednika obavljati uz Mladena Kamenjarina i Božu Pavlovića.

Na skupu održanom u Koprivnici dogovorena je i destinacija za održavanje jesenskog stručnog skupa. Ravnatelji će se 4., 5. i 6. listopada sastati u Puli, u hotelu Histria gdje će organizirati standardne kreativne večeri za predstavljanje ravnatelja, razgovarati o primjerima dobre prakse i ostalo.

čitam...