Parkiranje u Koprivnici

Pavković: Varaždinskom koncesionaru treba zahvaliti na ‘pljačkanju’

13:45h
0
Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Mladen Pavković, šef Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. ističe da bi se naplata parkiranja u Koprivnici trebala povjeriti hrvatskim braniteljima.

Nakon što se šef koprivničkog HDZ-a Ernest Forjan nedavno obrušio na gradsku upravu i Koprivnicu parking zbog kazne za parkiranje od 80 kuna, smatrajući da bi ona trebala biti maksimalno 30 kuna, oglasio se i Mladen Pavković, šef Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.

Istaknuo je da podržavaju Forjanov prijedlog, kao i da su oni o toj problematici već javno govorili.

“Kad se u Koprivnici tek počelo govoriti o naplati parkiranja, predložili smo Gradu Koprivnici da taj posao povjere nezaposlenim braniteljima ili njihovoj djeci, što je u početku naišlo na simpatije i odobravanje. Međutim, gotovo preko noći tadašnji gradonačelnik (Zvonimir Mršić, op.a) promijenio je ‘odluku’ i naš prijedlog vrlo brzo završio je u – ropotarnici, bez obzira na to što smo ukazivali da i u drugim sredinama, poglavito u Gradu Splitu, taj model s braniteljima izvanredno funkcionira”, priopćio je Pavković, dodavši kako su “u vrijeme kiša, snijega ili jačeg vjetra parkirališta neuredna, ali kontroverzni koncesionar iz Varaždina uredno naplaćuje kazne i karte za parkiranja”.

Nada se da će o tom, kako kaže, problemu raspravljati koprivničko Gradsko vijeće.

“Vjerujemo da će se gradski vijećnici zbog niza propusta varaždinskom koncesionaru zahvaliti na ‘pljačkanju’ (možda je malo gruba riječ) građana Koprivnice. Zaslužili smo boljeg i kvalitetnijeg koncesionara, kojem nije bitno, s malo ili nikakvim ulaganjima, pokupiti što više novca iz ove sredine”, završio je Pavković.