Podravka uspješno završila sezonu županijske lige

10:20h
0
Juniorska ekipa - S.Š.K. Podravka

Nastupom na završnom devetom kolu lige Koprivničko-križevačke županije u gađanju serijskom zračnom puškom, održanim na streljani u Koprivnici, strijelci S.Š.K. Podravka uspješno su završili ligaške nastupe u Županijskoj ligi za 2009. godinu.

U pojedinačnoj konkurenciji kadeta prvo mjesto osvojio je Tomislav Harambašić  sa 1460 krugova ispred drugoplasirane Ivane Babić koja je kroz devet kola postigla 1439 krugova. Ugodno iznenađenje svojim nastupima u ligi priredili su mladi kadeti S.Š.K. Podravka, David Strmečki  osvajanjem petoga mjesta sa 1355 krugova, Filip Verbić  osvajanjem šestoga mjesta sa 1339 krugova, Ivan Kaić  osvajanjem sedmoga mjesta sa 1298 krugova, Matija Verbić  plasmanom na osmo mjesto sa 1298 krugova i Luka Harambašić  plasmanom na deseto mjesto sa 1279 krugova. Pored ovih natjecatelja u pojedinim kolima uspješne nastupe ostvarili su i Dominik Dražilović  te Tomislav Glavica .

U ekipnoj konkurenciji kadeta prvo mjesto osvojila je ekipa S.Š.K. Podravka-1 sa 4801 krugom ispred drugoplasirane ekipe SK-Radnik koja je postigla 4751 krug. Treće mjesto u ligi, potpuno neočekivano osvojila je druga kadetska ekipa S.Š.K. Podravka sa 4420 krugova.

Kod juniora u toku cijele lige izjednačenu borbu za plasman na prva tri pojedinačna mjesta vodili su strijelci S.Š.K. Podravka, a nakon devetoga kola prvo mjesto sa 1511 krugova zauzeo je Nikola Mehkek ispred drugoplasiranoga Hrvoja Vladušića  sa 1481 krugom i trećeplasiranog Hrvoja Verbića  sa 1452 kruga. U ekipnom plasmanu juniora prvo mjesto sa 4995 krugova zauzela je prva juniorska ekipa S.Š.K. Podravka ispred drugoplasirane ekipe SK-Radnik koja je postigla 4194 krugova. Potpuno neočekivano treće mjesto u ligi osvojila je druga juniorska ekipa S.Š.K. Podravka sa 1609 krugova.

Kod seniora prvo mjesto u pojedinačnom plasmanu lige sa 1467 krugova osvojio je natjecatelj S.Š.K. Podravka Mario Kos  ispred drugoplasiranog Damira Krulića iz SK-Križevci-1252 koji je postigao 1456 krugova i trećeplasiranog Branka Belanija  iz SK-Križevci 1252 sa 1452 otpucana kruga. Od ostalih natjecatelja S.Š.K. Podravka Ivica Pečnik plasirao se na osmo mjesto, Mladen Merić na deveto mjesto, Željko Ivačić na jedanaesto mjesto i Dražen Eisenbeisser na dvanaesto mjesto.

Prva seniorska ekipa S.Š.K. Podravka osvojila je prvo mjesto sa 4868 krugom ispred drugoplasirane ekipe SK-Križevci-1252 koja je postigla 4831 krug, a treće mjesto sa 4626 otpucana kruga osvojila je ekipa SK-Radnik iz Đurđevca.

Nastupom u ligi Koprivničko-križevačke županije u gađanju serijskom zračnom puškom strijelci S.Š.K. Podravka postigli su plasmane koji su značajno nadmašili zadane ciljeve postavljene od strane uprave kluba na početku sezone. Osobito raduju uspješni nastupi kadetske i juniorske selekcije koje su iz kola u kolo postizali sve bolje rezultate. Značajan porast rezultata kod mlađeg kadetskog uzrasta dobar je pokazatelj kvalitetnog rada kod selekcije mladih početnika u sportskom streljaštvu, a ujedno i garancija da će i slijedećih godina S.Š.K. Podravka u starijim uzrastnim kategorijama osobito u programu standard zračnog oružja uspješno popunjavati klupske selekcije vlastitim streljačkim kadrom.

 

čitam...