ZLOČINAČKO UDRUŽENJE?

Policija s Njemačkom od jutra provodi golemu akciju, po susjedstvu uhićuju ljude zbog šverca autima

Slučaj je detaljnije pojasnio Radovan Gačal iz PU međimurske, rekavši kako je u pitanju šira akcija u koju su uključeni Porezna i Carina.

11:17h
0
policija Pomahnitali 65-godišnjak završio je iza rešetaka // Ilustracija
Ilustracija // Foto: arhiva

U nama susjednim županijama, Varaždinskoj i Međimurskoj, od jutra se provode velike kriminalističke akcije, piše Varazdinski.net.hr. Matko Murić iz varaždinske policije za isti je medij potvrdio kako je riječ o istraživanju koje se odnosi na utaju poreza te se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Slučaj je detaljnije pojasnio Radovan Gačal iz PU međimurske, rekavši kako je u pitanju šira akcija u koju su uključeni Porezna i Carina, a kojom se prati desetak osoba iz tih dviju županija. Spomenuo je, također, kako se surađuje s Njemačkom.

– Kaznena djela su iz domene gospodarskog kriminaliteta: utaja poreza ili carine, krivotvorenje isprave i krivotvorenje službene i poslovne isprave – otkrio je.

Dodao je kao je vjerojatno riječ o zločinačkom udruženju.

– U udruženju se okupila ekipa da bi izbjegavala plaćanje poreza, a radi se o vozilima srednje i visoke klase. Idemo u finalizaciju toga, a kad pretražimo sve što trebamo, dok nađemo i uhitimo osobe, znat ćemo detalje. Sve je u tijeku tako da nemam konačne brojke – objasnio je Gačal za Varazdinski.net.hr.

čitam...