ZRNO NADE ZA NAS MLADE

PORA i Svitanje prijavili pet milijuna kuna vrijedan projekt kojim će se unaprijediti rad Centra

Projektom će se, između ostaloga, osigurati preduvjeti za rad i zapošljavanje novog mobilnog tima za pružanje socijalnih usluga te edukacije zaposlenika.

15:39h
0
IMG dbbebbefadfdeeb V
Foto: Koprivničko-križevačka županija

PORA Regionalna agencija Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Centrom za pružanje usluga u zajednici Svitanje prijavila je projekt Zrno nade za nas mlade vrijedan 5.532.324 kuna.

Cilj projekta jest unaprjeđenje Svitanja u vidu usluga poludnevnog boravka, rehabilitacije djece i mladih bez adekvatne roditeljske skrbi ili s problemima u ponašanju te usluga zajedničkog rada i savjetovanja s djecom, roditeljima, udomiteljima i posvojiteljima sa svrhom smanjenja korisnika usluga smještaja u institucijskim oblicima skrbi, jačanje kapaciteta stručnjaka provođenjem edukacija te podizanje svijesti javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije.

Projektom će se osigurati preduvjeti za rad i zapošljavanje novog mobilnog tima za pružanje socijalnih usluga, edukacije zaposlenika, niz radionica za korisnike socijalnih usluga, zatim organizacija usluge poludnevnog boravka za ciljane skupine, nabava novih vozila za rad mobilnog tima i ostala potrebna oprema za rad poludnevnog boravka.

Projekt je prijavljen na komponentu 2 natječaja OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., na Poziv „Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!