ljeto na zrinskom

Povedite svoje mališane u park i od 20 sati podržite kampanju Krešo krijesnica te saznajte zašto ih je sve manje

Stoga vas danas od 20 sati, u Gradskom parku pored Ljetnog kina, očekuje zanimljiva priča o kukcima i krijesnicama.

18:42h
0
Krijesnica
Ilustracija // ingimage.com

Komunalac i Grad Koprivnica pozivaju sve mališane, mame, tate, bake i djedove da posjete i podrže kampnju Krešo krijesnica, a u sklopu manifestacije Ljeto na Zrinskom.
Stoga vas danas od 20 sati, u Gradskom parku pored Ljetnog kina, očekuje zanimljiva priča o kukcima i krijesnicama.

Većina ljudi pamti tople ljetne večeri ukrašene mnoštvom „živih lampica“. Sjaj kao iz bajke koji je stvorila sama priroda. Krijesnice su svima u dragom sjećanju, no zašto su samo u sjećanju i zašto ih viđamo sve manje, saznat ćemo baš danas.
Dođite i budite čuvari svijetla prirode!

Kampanja Krešo krijesnica pokrenuta je suradnjom zabrinutih znanstvenika i studenata Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Wollongongu (Australija) kojima je cilj spriječiti nestanak svjetlosti našeg djetinjstva.

Ova neobična suradnja zapravo je samo nastavak desetogodišnje suradnje znanstvenika ova dva Sveučilišta, koja je ovaj put u nešto drugačijoj formi. Nakon brojnih zajedničkih projekata vezanih na štetne kukce u poljoprivredi, Krešo Krijesnica predstavlja sve kukce i organizme koje moramo očuvati.

Stoga nam je potrebna pomoć građana znanstvenika koji nam uvelike mogu pomoći u ovoj misiji da saznamo gdje svjetlost krijesnica još uvijek postoji.

 

čitam...
Loading...