23.5 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Projekt poticanja čitanja Čitanjem do zvijezda
P

Ne propustite

Potaknuti idejom da motiviraju članove školskih knjižnica na čitanje i što češće druženje s knjigom, školski knjižničari provode nacionalni projekt za poticanje čitanja Čitanjem do zvijezda.

Projekt je osmišljen kao natjecanje u znanju i kreativnosti kojim se nastoji potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, kritički osvrt, istraživanje te na kreativnost jer je učenje na taj način najučinkovitije.

Ove se godine u natjecanje uključilo 54 učenika iz 11 hrvatskih županija.

Pokrovitelj natjecanja bila je Međimurska županija, a natjecanje u Tehnološko inovacijskom centru u Čakovcu otvorila je zamjenica župana Sandra Herman, uz uvodne riječi voditelja projekta Dražena Ružića te provoditeljice za osnovne škole Tanje Radiković.

Iz Koprivničko – križevačke županije na državnu razinu su se plasirali: Marija Ferčec, Marija Vugrinec i  Rebeka Crnoja iz Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica (mentorica: Luca Matić, prof.) te Lea Danček, Toni Krupski i Maria Gracia Lukšić iz Osnovne škole OŠ „Đuro Ester” Koprivnica (mentorica: Nikolina Sabolić, prof.).

U kreativnom dijelu izrade propagandnih plakata Županiju su predstavljale: Lukrecija Slobođanac iz Osnovne škola OŠ „Đuro Ester” Koprivnica (mentor: Darko Markić) i Ana Botak iz Osnovne škole „Braća Radić” Koprivnica, PŠ Kunovec (mentorica: Sanja Pakasin).

Treće mjesto na državnom natjecanju osvojila je ekipa iz OŠ „Đuro Ester” Koprivnica, a plakat učenice Ane Botak iz OŠ „Braća Radić” Koprivnica, PŠ Kunovec osvojio je drugo mjesto!

Ispitno povjerenstvo za osnovnoškolsku razinu činili su Tihana Preksavec, Dragana Belščak, Violeta Lukač, Adrijana Hatadi, Zdenka Bilić i Sanja Novak, za plakat Mira Žerjav, Davor Žažar, Martina Gregur, Lucija Matić, Verica Jelinić.

Bilo je to lijep dan proveden u međusobnom druženju učenika, druženju s knjigom, knjižnicama i knjižničarkama te jedan aspekt  promjene koji vodi širem obrazovanju i rastu duha naših učenika.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koban "komad asfalta"

Policija otkrila detalje sinoćnje Draženove pogibije na motoru, iza užasa “krije” se još jedna velika tragedija

Naši su reporteri bili na mjestu stravične nesreće koja se dogodila sinoć u Reki. Muškarac je na svom kawasakiju...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×